Silivri'ye Müjdat Gürsu Müjdesi

Silivri Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği önceki gün Veysel Zıroğlu başkanlığında basın toplantısı yaptı. Yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda Zıroğlu geldikleri günden bugüne kadar yaptıkları icraatları değerlendirerek kendilerine yapılan eleştirilere de yanıt verdi.

Silivri'ye Müjdat Gürsu Müjdesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SİLİVRİ’YE MÜJDAT GÜRSU MÜJDESİ 


Silivri Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği önceki gün Veysel Zıroğlu başkanlığında basın toplantısı yaptı. Yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda Zıroğlu geldikleri günden bugüne kadar yaptıkları icraatları değerlendirerek kendilerine yapılan eleştirilere de yanıt verdi.

Yaklaşık olarak 3 saat süren basın toplantısının son bölümünde de soru cevap bölümüne geçildi. Zıroğlu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bütün sorulara içtenlikle yanıt vererek dobra dobra konuştu.

Zıroğlu açılış konuşmasında “Buraya gelirken bir seçim sürecinden geçtik. Sizler de yaşanılanlara şahit oldunuz. 3 aylık bir zaman geçti. Önümüzdeki zamanlarda da bu toplantıları tekrarlayacağız yaptığımız icraatları paylaşmak için.” ifadesini kullandı.

 28 Haziran’da yapılan seçimle göreve geldiklerini ifade eden Zıroğlu “Yüksek bir çoğunlukla göreve geldik. Biz göreve geldiğimizde hizmetin aksayacağı, kulüplerin mağdur olacağı ifade edildi. Ancak belediye başkanımız Sayın Özcan Işıklar hizmetin devamı için bize destek oldu. Taleplerimizi olumlu karşıladı. Kulüplere araç tahsisini gerçekleştirdik.” diye konuştu.

“MÜJDAT GÜRSU BİZE NASİP OLDU”

Hizmetin kimin tarafından geldiğinin önemli olmadığını dile getiren Zıroğlu Müjdat Gürsu Stadı’nın da faaliyete geçmesi için  gerekli girişimleri yaptıklarını ve tamamladıklarını belirterek “Müjdat Gürsu’nun kulüplerin hizmetine açılması için gerekli girişimlerde bulunduk. Bunu başarmak da bize nasip oldu. Bizden önceki yönetimlerin de bu konuda ciddi girişimleri oldu. Stadın kulüplere tahsisi ile ilgili olarak başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş olmak üzere tüm ilgili birimlere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Tesisin doğalgaz sorunu var. Önümüzdeki hafta o da çözülecek. Gerekli sözleri aldık. Ayrıca sahanın futbol müsabakalarına açılması için de girişimlerimiz olacak. Stadı bu seneye yetiştirmeye çalışacağız. Tesis müdürü Abdülkadir Bey’e de çok teşekkür ediyoruz. Bize destek oldu. AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu da bize bu konuda çok destek oldu. Gençlik ve Spor Müdürü Sayın Ayhan Kep’e, bizlere bu konuda göstermiş olduğu yakınlıktan dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca spor kulüplerimizin ihtiyacı olan malzemelerin teminini de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden sağlayarak en kısa sürede kulüplerimize vereceğiz.” şeklinde konuştu.


“ALTYAPI VE TESİS OLMALI”

Kulüplerin kendi ayakları üzerinde durması gerektiğine işaret eden Zıroğlu “Bu konuda yönetim olarak bir çalışma üzerindeyiz. Bu çalışmamızı da en kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Kulüplerin ayaklarını yorganlarına göre uzatmaları taraftarıyız. Bir kulübün daha yüksek hedefler koyabilmesi için öncelikle tesislerinin ve kurumsal gelirlerinin olması lazım. Bir başkanın sırtına binerek gitmemesi lazım. Altyapısının güçlü olması, aşağıdan futbolcu gelmesi lazım. Bunlar bir araya geldiğinde kulüpler bir üst ligi hedefleyebilir ancak. Başarıdan daha çok başarının devamlılığıdır önemli olan. Bizler doğruları yapmayı istiyoruz açıkçası.” diye konuştu.

“SPOR SADECE BELLİ BRANŞLARDA KALMASIN”

Spora sadece futbol olarak bakmadıklarını, diğer branşların da canlanması için çalışma içinde olduklarını dile getiren Zıroğlu “Spor sadece belli branşlarda kalmasın. Bu branşların çeşitlenmesini istiyoruz. Bununla ilgili görüşmeler yapıyoruz.” ifadesini kullandı.

Zıroğlu’ndan sonra söz alan yönetim kurulu üyesi Erdal Bilir de Müjdat Gürsu’nun hizmete açılmasının sıradan bir icraat olmadığını belirterek “Müjdat Gürsu konusu çok yüzeysel bir konu değil. Bu işe namus ve şeref gibi sözlerle girdik. 8 senedir kanayan bir yara olan Müjdat Gürsu’nun çözülmesi bizim yönetimimize nasip olmuştur. Her şeye sıfırdan başladık. Hazirandaki seçimden sonra ilk girişimlerimiz Müjdat Gürsu için oldu. Ancak biz bu işin reklamını yapmayı beceremiyoruz. Ancak bu işi yaparken de olgunlaşmamış bir meyveyi de tabağın içine koymak istemedik. Her şeyi yavaş yavaş masaya koyalım dedik. Seçildikten sonra her 15 günde bir toplandık. Hep fikir alışverişinde bulunduk. Müjdat Gürsu için de Cuma gününden itibaren görüşmeleri son aşamaya getirdik. Pazartesi günü de oluşum netleşti. Biz buraya etiket yapmak için gelmedik. Ünvana da ihtiyacımız yok. Biz her şeyden önce bir sivil toplum örgütüyüz. Kişilerle yürümüyoruz. Bazıları başkanımızın o gün toplantıda olmamasına sitem etmişler. Biz gücümüzü bir kişiden değil yönetimden alıyoruz. Şöyle bir örnek vermek gerekirse bir kulüp başkanı maça gitmeyecek diye o takım sahaya çıkmayacak mı? Biz de sahaya çıktık. Biz kaçmadık; oradaydık. Toplantıyı iptal etseydik o kadar insana saygısızlık değil mi? Herkes kişiler üzerinden nemalanmaya ve iş bitirmeye alışmış. Biz bir ekibiz. Yönetimde olan hiçbirimizin etikete ve vizyona ihtiyacı yok. Bizler ne menfaat peşindeyiz ne de vizyon. Bizim siyasetle işimiz yok. Biz hizmet peşindeyiz. Herkese de eşit mesafedeyiz. Hizmetin de nereden geleceği beni hiç ilgilendirmiyor. Biz Müjdat Gürsu ile ilgili olarak göreve geldiğimizde bir söz verdik. Çünkü nereye gitsek hep bu konu karşımıza çıktı. Nereye gitsek herkes ‘Müjdat Gürsu’yu çözün’ dedi. Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep’e bir kez de ben yönetim kurulu adına teşekkür etmek istiyorum. Bu konuda Silivri eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın çabalarını da göz ardı edemeyiz. Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından bu stat kulüpler birliğine tahsis edildi. Bizler bu statta öncelikle genç takımların idman yapmasını programlayacağız. Bu konunun üzerine azimli ve sabırlı bir şekilde gittik. Çözeceğimiz daha çok şey var. Kurumsal gelirler çok önemli. Tüm kulüplerin kurumsal gelirlere kavuşması için bir organizasyon hazırlığı içindeyiz. Verdiğimiz sözleri tutmaya çalışıyoruz. Bu konuda Silivri Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar da 10 numara bir duruş sergiledi.” dedi.

“BİZ DEDİKODU İLE İŞ YAPMIYORUZ”

Bilir’den sonra yeniden söz alan Veysel Zıroğlu, Silivri’ye fısıltı gazetelerinin ve dedikoduların büyük zarar verdiğini dile getirerek “Silivri’ye dedikoduyla, fısıltı gazeteleriyle büyük zarar verilmektedir. Biz dedikodu ile iş yapmıyoruz. Çözüm ve üretim konusunda da herkesle iş birliği yapmaya ve herkesin fikrini almaya hazırız.” diye konuştu.


GÜNEYSU: BİZ FARKLI BİR YÖNETİMİZ

Zıroğlu’ndan sonra bu kez sözü alan yönetim kurulu üyesi Adnan Güneysu şöyle konuştu “Biz farklı bir yönetimiz. Bizler bu işlerin içinden geldiğimiz için sorunları ve sıkıntıları en iyi bilen insanlarız. Bizler kim ne derse desin genç Cumhuriyetin, genç beyinlerle ayakta kalacağını, genç beyinlere de yatırım yapılması gerektiği kanaatindeyiz. Topluma ahlaklı, karakterli ve aydın insanlar yetiştirmek en büyük gayretimiz olacaktır. Bu nedenle biz farklı bir yönetimiz. Gençleri teknolojinin yarattığı açmazlardan ve kıskaçlardan kurtarmak, enerjilerini doğru şekilde kullanmaları için yardımcı olacağız. Genlerimizin enerjisini boşa harcamak istemiyoruz.” diye konuştu.


ZIROĞLU “SİYASET YAPANLARLA İŞİMİZ YOK”

Yeniden söze giren başkan Zıroğlu Silivri’de sporun iyi bir yerlere gelmesi için ellerini taşın altına koyduklarını söyledi. Zıroğlu “Silivri’de sporun iyi yerlere gelmesi için elimizi taşın altına koyduk. Bu koltuklar gelip geçici. Sporla siyasetin ayrı ayrı yürümesi gerekmektedir. Bizler buraya siyaset yapmak için gelmedik. Siyaset yapanlarla da işimiz yok. Yönetim kurulu üyemiz Yadigar Ural da ben siyaset yapacağım dedi ve ayrıldı. Doğrusu da buydu.” şeklinde konuştu.

“YÖNETİM KURULU KARARI YOK”

Toplantının son bölümünde kulüpler birliğinden istifa eden Alibeyspor kulübünün durumuna açıklık getiren Zıroğlu şöyle konuştu “Bunu henüz yönetim kurulunda değerlendirmedik. 13 Ekim Salı günü bir toplantımız var. Bu konuyu yönetim kurulunda değerlendireceğiz. Alibeyspor kulübü adına kulüp başkanı Sayın Ali Tonta bu konu ile ilgili olarak sadece bir dilekçe vermiştir. Alınmış bir yönetim kurulu kararı yok. Öncelikle yönetim kurulu kararı istiyoruz yazılı olarak. Eğer yönetim kurulu olarak da böyle bir karar alıp bunu bize iletirlerse bunu kabul etmekten başka da seçenek kalmıyor. Yine de biz bu konuda iyi niyetliyiz. Sayın Ali Tonta ve yönetim kurulunun bu kararlarını yeniden gözden geçireceklerini düşünüyoruz. Birlik ve beraberlik içinde daha güçlü olacağımıza inanıyorum.”

İstanbulamator.com