Silivri'ye yakışan şampiyonluk coşkusu

Silivrispor'un 31 yıllık hasretinin son bulduğu 2. Lig şampiyonluk gecesinde ilçemizin spor ve siyasetçileri tek yürek olup takımı gönülden destekleyerek başkan ve yönetiminin sevincine ortak oldular.

Silivri'ye yakışan şampiyonluk coşkusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bütün sezonun yorgunluğunu bir geceye sığdıran Silivrispor’da, sahile inen otobüs ve kupa ile Vatan Şaşmaz’ın sunuculuğunda sahne alan Demet Akalın konserinde gönüller Silivrispor’un şampiyonluğunda buluştu. Şampiyonluk gecesi için günler öncesinde hazırlıklar içinde olan Silivrispor Kulüp Başkanı Ümit Kalko ve yönetimi titiz çalışmalarının meyvelerini de almış oldu. Günün erken saatinde başlayan kutlama programı içinde tüm takım oyuncuları ilçeye çağırıldı. Silivri Stadı’nda buluşan takım, teknik heyet ve yönetim kurulu üyeleri Başkan Ümit Kalko ile birlikte şampiyonluk fotoğrafı çektirdi. Stat içinde çektirilen şampiyonluk fotoğrafının ardından Silivrisporlu oyuncu ve teknik heyet, Otogarda kendileri için verilen iftar yemeğine katıldı. İftar yemeğinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği üstü açık otobüs ile şehir turu yapıldı.

ŞEHİR TURU KASABA İLE GÖRSEL ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ

Otobüse Silivrispor Kulüp Başkanı Ümit Kalko, İkinci Başkan Süleyman Gencoğlu, Genel Kaptan Yusuf Temel, Futbol Şube Sorumlusu Mutlu Memiş, Altyapılar Sorumlusu Vahap Aras ve Yönetim Kurulu Üyesi Aşkın Koç yönetici olarak binerken teknik heyet Erdal İşkar, İhsan Şen ve Mutlu Özdemir ile birlikte sezonda takım kadrosunda var olan tüm oyuncularla birlikte sahile kadar bayraklar sallanarak inildi. Otogardan, sahile kadar inen şampiyonluk otobüsünün önü İş Bankası önünde Kasaba Taraftar Grubu tarafından kesildi ve burada meşaleler ve çeşitli lazer, ışık gösterileri ile tam bir görsel şölen yapıldı.

ŞAMPİYONLUK GECESİNE İLÇE PROTOKOLÜ TAM KADRO KATILDI

Uzun bir şehir turunun ardından festival alanına gelen takım otobüsü burada oyuncuları indirdikten sonra sahil programı başladı. Silivri Festival alanında yapılan etkinliğe Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri İlçe Gençlik ve Spor Müdür Emrah Babuşçu, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri, DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri Arzu Yalçınkaya, Zafer Bıyıklı, Hakan Sefa, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Osman Umuç, Tamer Şişman, Silivrispor Kulübü geçmiş dönem Başkanı AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mustafa Saral, eski kulüp Başkanı İhsan Atun, Silivri İlçesi Mahalle Muhtarları ile birlikte ilçenin ileri gelenleri ve çok sayıda halk katılım sağladı.

PARTAL, IŞIKLAR, KALKO, BABUŞÇU VE YAŞAR KUPAYI KALDIRDI

Vatan Şaşmaz’ın sunuculuğunda devam eden sahil töreninde tüm kadro lakaplarıyla tanıtılarak sahneye çağırıldı. Oyuncuların sahne almasından sonra teknik heyet ve yönetim kurulu üyeleri de sahneye çıktı. Şampiyonlukta imzası bulunan tüm ekibin sahneye çıkmasının ardından kupa kaldırmak için Silivri İlçe Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve İlçe Spor Müdürü Emrah Babuşçu sahneye davet edildi. 2016-2017 Futbol Sezonunda grupta Play-Off Şampiyonluğunu alan Silivrispor’un şampiyonluk kupasını Silivri İlçe Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivrispor Kulüp Başkanı Ümit Kalko, Silivri İlçe Spor Müdürü Emrah Babuşçu ve Silivrispor Takım Kaptanı Yunus Yaşar birlikte kaldırdı.

KALKO: BU SİLİVRİ’NİN BAŞARISIDIR

Silivrispor Kulübü Başkanı Ümit Kalko, şampiyonluk gecesinde yaptığı konuşmasında şampiyonlukta emeği geçen herkese bir bir teşekkür etti. Yaptığı konuşmasında Ümit Kalko, “Sevgili hemşerilerim. Silivri’mizin en güzide markası Silivrispor’umuzu 31 sene sonra olağan üstü mücadelenin ardından 2. Lige çıkma başarısını gösterdik. Bu başarı Ümit Kalko’nun başarısı değildir, bu başarı el ele vermiş, kenetlenmiş tüm Silivrili hemşerilerimin, Silivri Belediye Başkanımızın, kaymakamımızın, siyasi partilerimizin, rahmetli Kenan Baba’nın, rahmetli Ahmet Nedim Bozdağ’ın, Silivrispor’umuza emek vermiş temizlik görevlimizden, aşçımıza kadar masörümüzden futbolcumuza kadar, yardımcı antrenörümüzden teknik direktörümüze ve yönetici kardeşlerime kadar bu başarı tüm Silivri’nin başarısıdır.

“SÖZÜMDE DURAMADIM VE İLK YIL ŞAMPİYON OLDUK”

Allah’ın izniyle biz şimdiye kadar yönetim olarak ne söz verdiysek tuttuk ve tutmaya da devam edeceğiz. Geçen sene genel kurulda yapılan başkalık seçiminden sonra tüm genel kurul üyelerine bu tarihlerde bir söz vermiştim. Demiştim ki ‘Benden ilk yıl için şampiyonluk beklemeyin. Ben iki yıllığına başkan oldum. İlk yıl kulübümüzü mali yönden güçlendirelim ve borçlarımızı yapılandıralım. Ama sözümdür ikinci yıl şampiyon olacağız’. Sevgili Silivrililer sözümde duramadım ilk yıl şampiyon olduk. Allah’ın izniyle bu mübarek Ramazan ayının yüzü suyu hürmetine yine sözümdür iki yıl içerisinde birinci lige çıkacağız.

“ÖNDERİM, GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TÜR”

Benim bu hayatta kendime idol aldığım, önder kabul ettiğim bir kişi oldu. Ülkemizin kurucusu ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Gerek iş hayatımda gerek spor yöneticiliği hayatımda onun bir sözünü hep önüme kılavuz olarak koydum ve o söze inandım. “Başarı, başaracağım diyenindir”. Biz inandık ve başardık. Tekrardan bu başarıda çok büyük destekleri olan, emek vermiş, Mustafa Saral Başkanımıza, ondan görevi devralan İhsan Atun Başkanımıza da bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki sezon çok daha farklı çalışmalarımız olacak. Bu sezon futbola ve başarıya çok odaklandık.

“VOLEYBOLDA DA 2. LİGDEYİZ” MÜJDESİ

Ancak Silivrispor sadece bir futbol takımı değildir. Allah’ın izniyle yeni branşlarda çok farklı çalışmalar yapacağız. Basketbol takımı kuracağız. Voleybol takımımız artık ikinci ligdedir hayırlı olsun. Tenis takımı kuracağız. Silivri Belediyemizle işbirliği yapacağız. Ve Silivrispor’u bir spor akademisi haline dönüştürmekte ısrarlı olacağız. Bir şehirde spor ne kadar öne çıkarsa suçluluk oranı o kadar aşağı düşer. Daha sağlıklı nesiller yetişir. Bu düşünceyle yeni sezonda altyapıya çok önem vereceğiz.

“SCHALKE 04 İLE ALTYAPI İŞBİRLİĞİNİ KURACAĞIZ”

Almanya süper liginde yıllarca şampiyon olmuş Schalke 04 onursal başkanı Rehberg iki ay içerisinde ilçemize gelecek ve Schalke 04 ile Silivrisporumuz altyapı konusunda işbirliği yapacak.

Silivri Kaymakamımız Ali Partal’a, ondan önceki kaymakamımız Faruk Bekarlar’a, ilçe sor müdürümüz Emrah Yüksel Baboşçu’ya çok teşekkür ediyorum. Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’a çok teşekkür ediyorum. Ve desteğin de yeni dönemde artarak devam etmesini kendisinden ümit ediyorum” dedi.

IŞIKLAR: SPORLA, SANATLA VE KÜLTÜRLE ZENGİNLEŞECEĞİZ

Şampiyonluk gecesinde halka seslenerek bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Bu mübarek günde, bu mübarek gecede, siz Silivrili hemşerilerimizi büyük bir aileye dönüştüren bu şampiyonlukla beraber ne kadar yakıştığını görüyorum. Şampiyonluk Silivri’ye, Silivri şampiyonluğa yakıştı. 60 yıldır Şerafettin Arda Mevla rahmet eylesin kurucu başkanımız, 60 yıldır Silivri’nin bağrından çıkardığı bu güzel kulüp, bu değerli markamız, sonsuza kadar yaşayacak. Bizler sahip çıkacağız, barış, huzur, hoşgörü bu kentin damarlarında var. Bir arada olacağız, meydanlarda olacağız, sporla, sanatla, kültürle zenginleşeceğiz. Sadece para ile olmadığını biliyoruz, görüyoruz paradan medet umanları. Bizim zenginliğimiz insanlarımız, bizim zenginliğimiz sizlersiniz. Kültürle, sanatla, hoşgörü ile bu kenti cennete çevireceğiz. Sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Nice başarılar, nice şampiyonluklar Silivri’ye yakışan sizlersiniz gönülden kutluyorum, hepinize sevgiler saygılar sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

DESTEK VERENLER PLAKETLE ONURLANDIRILDI

Silivrispor’un Şampiyonluk gecesinde kulübe destekte bulunanlar plaketle teşekkür edildi. Silivrispor’a destekte bulunan İlçe Kaymakamı Ali Partal’a, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a ve AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu’ya teşekkür plaketini Silivrispor Kulüp Başkanı Ümit Kalko takdim etti. CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil’e ve MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın’a teşekkür plaketini Silivrispor Kulübü İkinci Başkanı Süleyman Gencoğlu takdim etti. Silivrispor’un forma sponsoru Bayburtlu İnşaat Sahibi Eyüp Bayburtlu’nun plaketini Silivrispor Futbol Şube Sorumlusu Mutlu Memiş takdim etti. Silivrispor’un sponsorlarından Mektebim Okulları Kurumsal İletişim Direktörü Derya Gani hanımefendiye plaketi Silivrispor Altyapılar Sorumlusu Vahap Aras takdim etti. Silivrispor’un forma sponsorlarından Mamabüs Catering Yönetim Kurulu Başkanı Metin Aydın’a paketini Silivrispor Genel Kaptanı Yusuf Temel takdim etti.

Plaket töreninin ardından sahne alan ünlü pop sanatçısı Demet Akalın ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar tüm Silivri gönüllerince eğlenme imkanını buldular.