Asil Bir Görünüme Karşın Zariflik: Huawei Mate 20 Lite ve Samsung Galaxy A70

Huawei Mate 20 Lite ve Samsung Galaxy A70 birbirine yakın özellikleri ve bütçeyi sarsmayan fiyatlarıyla öne çıkan telefonlarda yerini alırken kullanıcıların seçim yaparken zorlanmasına neden olur.

Asil Bir Görünüme Karşın Zariflik: Huawei Mate 20 Lite ve Samsung Galaxy A70
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Huawei Mate 20 Lite ve Samsung Galaxy A70 birbirine yakın özellikleri ve bütçeyi sarsmayan fiyatlarıyla öne çıkan telefonlarda yerini alırken kullanıcıların seçim yaparken zorlanmasına neden olur. Sizlerin seçimini kolaylaştırmak, bir fikir oluşturmak için bu iki telefonun özelliklerini karşılaştırarak, kendinize en uygununu seçmeniz için telefonların birtakım bilgilerini derledik. Huawei Mate 20 Lite 6.3 inç genişliğinde ve çentikli bir ekran tasarımı kıvrımlı metal bir çerçevesiyle dikkat çekici bir ekran görünümü sağlıyor. 2340 x 1080 piksel çözünürlüğüyle net bir görüntü sunar. %81,74 ekran gövde oranıyla eşsiz bir görünüm yakalayan Huawei Mate 20 Lite 158.3 mm x 75.3 mm'lik boyutları ve 7.6 mm'lik inceliğiyle oldukça da zarif. 172 gramlık ağırlığı elinizi hiç rahatsız etmezken, daha kolay bir kullanım için arka kapaktaki parmak izi sensörü ile de kullanıcısının konforuna önem verdiğini gözler önüne seriyor. Metal ve camın kusursuz uyumuyla görsel bir şölen yaşatmayı başarıyor. Altın, mavi ve siyah renk seçenekleriyle de kullanıcılarına farklı opsiyonlar sunmayı ihmal etmiyor.

Huawei Mate 20 Lite ve Samsung Galaxy A70 Ekran Boyutları

Samsung Galaxy A70 6.7 inçlik ekranı ile yine geniş ekran sevenlerin tüm ihtiyacını karşılıyor. 1080 x 2040 piksel çözünürlüğüyle en güzel dizi ve filmleri sorun yaşamadan izlemenizi sağlar. 183 gramlık ağırlığı boyutuna göre oldukça hafif kalırken 164.3 x 76.7 mm'lik boyutu ve 7.9 mm inceliğiyle devrim niteliğinde bir tasarımla karşınıza çıkıyor. Ekran içi parmak tarayıcısı sayesinde verilerinizi tamamen koruma altına alan Samsung Galaxy A70, bilgilerinizi saklama konusunda bir üst seviyeye çıkıyor. Renkli sevenlere prizma mercan, klasikten vazgeçemeyenlere prizma siyah ve beyazın iç açıcı tonunu sevenlere prizma beyaz renkleriyle her kullanıcısını düşünerek seçenekler üretmeye devam ediyor. Super AMOLED ekranı sayesinde renkleri en gerçekçi haliyle sizlere sunuyorken 20:9 çerçeve oranıyla bir daha vazgeçemeyeceğiniz, bambaşka dizi ve film izleme deneyimi sunuyor. Göz alıcı parlaklık ve inanılmaz netliğiyle oyun oynarken sizi başka evrenlere seyahate çıkarma zevkini yaşatıyor. Her iki telefonda geniş ekranlarıyla kullanıcıların dikkatini çekerken Samsung Galaxy A70 6.7 inçlik ekranı Huawei'nin 6.3 inç ekranını geride bırakıyor gibi gözüküyor. Ancak 2340 x 1080 piksellik çözünürlüğü bulunan Huawei Mate 20 Lite, 1080 x 2040 piksellik ekranı bulunan Samsung Galaxy A70’i geçmeyi başarıyor.

Huawei Mate 20 Lite ve Samsung Galaxy A70 Kamera Özelliklerinin Farkları

Cep telefonu seçerken en dikkat çeken özelliklerden biri de kamerasıdır. Anılarınızı fotoğraf ve video halinde kaydederek sürekli izleyebilmek büyük bir lükstür. Bu nedenle de telefon alırken kamera özelliklerinin iyi olması her zaman tercih edilir. Samsung Galaxy A70’te yer alan üçlü kamera sistemiyle her an bir profesyonel gibi fotoğraf çekmenize olanak sağlar. Panoramik fotoğrafları daha etkileyici ve geniş kılan 123 derecelik geniş açılı, 8 MP kamerasıyla inanılmaz doğa fotoğrafları çekmek artık çok daha kolay. 32 MP arka kamerası olağanüstü bir netlik, yerinde bir parlaklık ve geniş renk skalasıyla her anınızı en güzel ışıkta fotoğraflamayı başarıyor. 5 MP derinlik kamerası çekim yaptıktan sonra hatta çekim yapmadan önce bile alan derinliğini kolaylıkla ayarlamanızı sağlar. Buna ek olarak istenmeyen parazitleri de arka plandan kaldırır. Samsung Galaxy A70’in yapay zekayla güçlendirilmiş fotoğraf ayarları sayesinde sahneyi tanıyan yapay zeka ideal renk canlılığı ve parlaklığıyla tam da olması gerektiği gibi kaydeder. 32 MP ön kamerası en kusursuz selfieler için yaratıldı. Yapay zeka sayesinde pek çok hatayı fark ederek bulanıklık, göz kırpma gibi hataları tespit eder. Samsung Galaxy A70’in 3 kamerasına karşın Huawei Mate 20 Lite modelinin 2 arka kamerası bulunmaktadır. 20+2 MP çift arka kamerası optik bokeh efektiyle fotoğraflarınıza yaratıcılık katar, ayrıca 22 farklı sahne ve nesne tanımasıyla fotoğraflarınızı profesyonel bir görünüm kazandırır. 16x slow-mo özelliği sayesinde saniyede 480 kare sunarak tüm detayları yakalamanıza imkan sağlar. Samsung Galaxy A70, 32 MP ön kamerasına nazaran Huawei Mate 20 Lite 24+2 MP ön kamera bulunmakta. Yapay zeka desteğiyle hatasız selfielerinize bokeh efektiyle daha gerçekçi görünüm sağlayabilirsiniz. Huawei Mate 20 Lite modelinde bulunan HDR özelliğiyle arka planı karanlık ortamlarda dahi daha parlak ve canlı renklere sahip fotoğraf ve videolar çekmenize imkan tanır.

Huawei Mate 20 Lite ve Samsung Galaxy A70 Depolama Seçenekleri

Teknik özellikler telefon satın alırken yine büyük önem arz ediyor. Dahili depolama son zamanlarda dikkat çeken bir konu. Huawei Mate 20 Lite 64 GB dahili depolama sunarken arttırılabilir hafızası sayesinde bu miktarı 256 GB'a kadar çıkarmanızı sağlıyor. Samsung A70 ise 128 GB dahili depolaması ve 512 GB'a kadar arttırılabilir hafızasıyla önemli miktarda bir depolama imkanı sunuyor. Samsung Galaxy A70, 6 GB RAM kapasitesi sunarken Huawei 4 GB RAM'i ile gayet makul bir şekilde karşınıza çıkıyor. Her ikisinde de işletim türü olarak Android kullanılırken Samsung Galaxy A70 Android 9.0(Pie) işletim sistemi bulunurken Huawei'de Android 8.1(Oreo) işletim sistemi bulunmaktadır. Huawei 3750 mAh pil gücüyle telefonunuzu uzun süre kesintisiz kullanmanıza imkan sunarken Samsung Galaxy A70 pil gücünü bir üst seviyeye geçirerek 4500 mAh'lık bir pil gücü sunmuştur. Her iki telefonda da wifi, MP3 çalma, radyo, ses kayıt, GPS, e-mail desteği, entegre flaş, dahili modem ve bluetooth özellikleri bulunmaktadır. Aynı zamanda her ikisinde de bulunan 16 milyonluk ekran renk çözünürlüğü dikkat çekmektedir.

Huawei Mate 20 Lite ve Samsung Galaxy A70 Güç Tasarrufu

Huawei Mate 20 Lite modelinde bulunan ultra güç tasarrufu modu sayesi arka planda çalışan tüm uygulamaları kapatarak güç kullanımını minimum seviyeye indirir ve daha uzun süre kullanım sağlar. Samsung Galaxy A70’te ise bütün özelliklere ek olarak bulunan NFC özelliği yakın iletişim sağlayan bir fonksiyon olarak telefonunuzda yer alıyor. Bu özellik toplu taşımalarda sıkça kullanılıyor. Cihazlar arasında kolayca iletişim kurulmasını sağlayan bu sistem kablosuz olarak kurulur. Özellikle kısa mesafelerde kullanılan NFC iletişim sistemi cep telefonu modelini daha cazip bir hale getiriyor. Her ikisinde de bulunan hızlı şarj özelliği sizi asla yarı yolda bırakmamak için tasarlandı. Yine her ikisinde de bulunan yüz tanıma özelliği telefonunuza başka kişilerin erişmemesini sağlıyor. Her iki telefonunda kendine ait pek çok farklı özelliği bulunurken biri diğerinden daha iyidir demek doğru olmaz. Her ikisinin de iyi olduğu farklı alanlar göze çarpıyor. Güç tasarrufu modu noktasında 2 cep telefonu modeli de üstün özellikler taşıyor. Kullanım kolaylığı açısından 2 telefon modeli de kullanıcıların beklentisini karşılamaktadır. Kolay tutulabilir tasarımı ve büyük tuş takımı ile uzun süre kullanabileceğiniz modeller arasında yerini alıyor.