Bu kez insanoğlu kazandı

Kuka Robotics isimli bir firma tarafından çekilen bir reklam filminde masa tenisi oynayan bir robotla insanın müsabakasında insan galip geliyor.

Bu kez insanoğlu kazandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hollywood, savaş filmi olan Terminator, aşk filmi olan Yapay Zeka, polisiye bir film olan Robocop gibi farklı kategorilerde çekilen filmlerle robotların insanlardan daha iyi olduğunu bize empoze etmeye çalışmıştır. Ancak Kuka Robotics isimli bir firma tarafından çekilen bir reklam filminde masa tenisi oynayan bir robotla insanın müsabakasında insan galip geliyor.

Profesyonel masa tenisi oyuncusu Timo Boll, uzun kollu bir Kuka robotuyla karşı karşıya geliyor. Maçın başlarında robotla başa çıkamayan Timo Boll 6-0 geriye düşüyor. Daha sonra Timo Boll, bir insanın bile karşılayamayacağı türden, topun fileden sekmesi ve topun masanın köşesindeki sivri yere çarparak dışarı çıkması gibi sayılar alıyor. Robotun bazı zaaflarından da faydalanan Timo Boll, yüksek küt vurarak pinpon topunu robotun kolunun uzanamayacağı yükseklikten aşırıyor. Böylelikle maçı kazanan Timo Boll, sonunda robotun yanına giderek teselli ediyor. Reklamın sonunda ise, “Masa tenisinde en iyi değiliz ama robot teknolojisinde belki en iyisiyiz” yazısı yer alıyor.