Facebook Timeline iPhone'a geldi

Facebook'un kişisel profilleri farklı bir biçimde sunan Timeline özelliği, Facebook'un iPhone için geliştirdiği yerel uygulama için de güncellendi. Bu güncellemeyle birlikte Facebook for iPhone uygulamasına yeni özellikler eklendi.

Facebook Timeline iPhone'a geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Facebook uygulamasının Timeline özelliğinin mobil güncellemesi iPhone ve iPod touch’lar için uyarlandı. Uygulamanın çok kısa bir süre içinde iPad’e de geleceği açıklandı. Timeline’ın iOS ekosistemindeki uyarlamasında arkadaş listesi, daha etkin fotoğraf yönetimi ve abonelik özellikleri bulunuyor.

Arkadaş Listesi: Facebook’un masaüstü versiyonun iPhone, iPad ve iPod touch’a uyarlanması arkadaşlarınızı listeler halinde gruplara ayırmanızı sağlıyor. Bu listelerle istenilen arkadaşın profilde istenilen bilgiyi görüntülemesi sağlanıyor. Bu sayede hangi bilgiyi kiminle paylaşıp paylaşılmayacağı kolayca yönetiliyor.

Daha etkin fotoğraf yönetimi: Facebook iPhone uygulamasıyla fotoğraflara daha kolay erişilebiliyor. Yani fotoğraflar görüntülenmek istenilince kolayca yükleniyor. Daha önce görüntülenen içeriğe olan erişimi kaybetmeden Facebook bildirimleri görüntülenebiliyor.

Abonelikler: Abonelikler sizin sadece arkadaşlarınızın güncellemelerini görüntülemenizi değil, ünlü kişilerin, gazetecilerin ve diğer popüler profillerin güncellemelerini de takip etmenizi sağlıyor. Abonelikler ayrıca etkinlikler, durum güncellemeleri, fotoğraflar, oyunlar, yorumlar, beğeniler, müzikler ve videolar gibi belirli tipteki paylaşımların görüntülenmesini de sağlıyor.

Yeni özelliklere sahip olan Facebook for iPhone uygulamasının hızının ve performansının arttığı da görülüyor. Facebook uygulamasının güncellemesi masaüstündeki özellikleri alıyor ve onları mobil ortama uyarlıyor. Böylece Facebook mobil kullanımın kendisi için ne kadar önemli olduğunu gösterirken, PC sonrası çağ için Apple’ın öncü rolünü de vurguluyor. 

bilgicagi.com