Hollanda devlet sitelerinde 'Ölürüm Türkiyem' şarkısı

Hollanda'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Türk vatandaşlara yönelik tavrına tepki gösteren Türk hackerler, onlarca devlet sitelerine saldırı yaparak 10 binden fazla kişinin kimlik bilgilerine ulaştı.

Hollanda devlet sitelerinde 'Ölürüm Türkiyem' şarkısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hollanda’nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya ve Türk gurbetçilere yönelik tavrı ve sert tutumu tepkilere neden oldu. Yaşanan diplomatik krizin ardından bu durum Türk hackerleri kızdırdı. Krizin yaşandığı saatlerde Hollanda devlet sitelerini hedef alan hackerler, sitelere ağır saldırı altına aldı. Saldırı sonrasında bazı siteler saatlerce erişime kapatıldı. Ayrıca Government.nl isimli hükümet sitesinden de binlerce data çekilerek bilgileri yayımlandı.

Devlet sitelerinde Ölürüm Türkiye çalıyor

Yine hackerler, saldırı yaptıkları devlet sitelerine de Mustafa Yıldızdoğan’ın ‘Ölürüm Türkiyem’ şarkısını yerleştirilerek, ziyaretçilere bu şarkıyı dinlettirdi. Türk Hack Team yöneticileri, 10 binden fazla Hollandalı kişinin de kimlik bilgilerinin ele geçirildiğini ifade ederek, saldırıların artarak yoğun bir şekilde devam edeceğini bildirdi.