Edirneli şehidi binler uğurladı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristler tarafından uzun namlulu silahla açılan hain saldırı sonrası şehit düşen Jandarma Özel Harekatçı Uzman Çavuş Engin Şahin, memleketi Edirne'nin Havsa ilçesine bağlı Necatiye köyünde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Edirneli şehidi binler uğurladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1998 yılında babası Cengiz Şahin'i kaybedince yetim kalan, 2001 yılında mesleğe ilk adımını atan ve ülkenin çeşitli şehirlerinde görev yaptıktan sonra son görev yeri Mardin'in Nusaybin ilçesinde dün öğle saatlerinde teröristler tarafından 'Kanas' olarak adlandırılan uzun namlulu silahla açılan ateş sonrası şehit olan Jandarma Özel Harekatçı Uzman Çavuş Engin Şahin için baba ocağının bulunduğu Havsa ilçesinin Necatiye köyünde askeri tören düzenlendi.
ŞEHİDİN CENAZESİNDE İNSAN SELİ
Askeri cenaze aracı ile köy meydanına getirilen şehidin naaşı ilk olarak doğup büyüdüğü eve son kez helallik için getirildi. Gözyaşlarının sel olduğu cenazede şehidin annesi Hatice Şahin ile eşi şehidin Rabia Şahin, sakinleştirici ilaçların etkisiyle ve yanındakilerin desteği ile güçlükle ayakta durabildi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Engin Şahin'in çocukları Ece, Muhammed ve Emre ise akrabaları tarafından bir an olsun yalnız bırakılmadı. Baba ocağında yapılan duanın ardından şehidin naaşı köy meydanına getirildi.
Öğle namazı sonrası köy meydanında kılınan cenaze namazına, 5'inci Kolordu Komutanı Alpaslan Erdem Erdoğan, İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Ali Özkara, Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Edirne Garnizon Komutanı Hidayet Arı, Edirne Milletvekilleri Rafet Sezen ve Erdin Bircan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kamuran Ersan ile çok sayıda resmi kurum ve kuruluşun temsilcisi ile binlerce vatandaş katıldı.
Havsa İlçe Müftüsü Hayrullah Balta tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu askeri manga eşliğinde köy mezarlığına götürüldü. Şehidin naaşı daha sonra gözyaşları arasında defnedildi. Askeri manganın saygı atışından sonra şehidin tabutunun üzerindeki Türk bayrağı Edirne Vali Vekili Tanç tarafından şehit eşi Rabia Şahin'e verildi.