Hayvan Sevgisine Dikkat Çekmek İçin Pedal Çeviriyorlar

Hayvan sevgisine ve bisiklet kullanımına dikkat çekmek amacıyla 'İki pedal dört pati' sloganı ile Eska adını verdikleri köpekleriyle birlikte İstanbul'dan yola çıkan Serdar Kepenek ve Sinan Akın Edirne'nin Keşan ilçesine ulaştı.

Hayvan Sevgisine Dikkat Çekmek İçin Pedal Çeviriyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hayvan sevgisine ve bisiklet kullanımına dikkat çekmek amacıyla "İki pedal dört pati" sloganı ile Eska adını verdikleri köpekleriyle birlikte İstanbul'dan yola çıkan Serdar Kepenek ve Sinan Akın Edirne'nin Keşan ilçesine ulaştı.

Kepenek ve Akın; Kırklareli'nin Lüleburgaz ve Edirne ziyaretlerinin ardından Keşan ilçesinde Saros Doğa Sporları (SARDOS) topluluğu tarafından misafir edildi. Şehitlik Anıtı önünde basın açıklamasında bulunan Serdar Kepenek ve Sinan Akın, amaçlarının hayvan sevgisine dikkat çekmek olduğunun altını çizdi. Kepenek, "İstanbul'dan yola çıktık. Birinci gün Arnavutköy'e gittik, ikinci gün Silivri üçüncü günü Lüleburgaz, dördüncü günü Edirne'ye uğradık. Edirne'de iki gün konakladık. Daha sonra Keşan'a geldik. Hayvana uygulanan şiddete ve bisiklete dikkat çekmek amacıyla geziyoruz. 81 ili de gezeceğiz. Buradan Çanakkale'ye, oradan İzmir'e gideceğiz. 'İki pedal dört pati' oluşumun ismi. Amacımız hayvana karşı uygulanan şiddete bisiklete dikkat çekmek. Kimse bisiklete bilmiyor hayvan sevgisini pek olduğu söylenemez. Köylere giderek mama dağıtmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar 400 kilometre yakın yol yaptık. Herhalde toplamda bir 14 bin kilometre olacak. Turu doğuda bitirmeyi planlıyoruz. Büyük ihtimal Hakkari ya da Karadeniz tarafı olacak. Mevsim şartlarına göre yol alıyoruz. Nerede biteceğini tam olarak söylemek zor" dedi.

Sinan Akın ise, "Bu oluşumu 18 yaşında yapmayı planlıyorduk. Maalesef maddi koşullar zor olduğu için biraz fazla aksadı. En son biriktirdiğimiz birkaç kuruşla yola çıkalım dedik. Yaklaşık bir buçuk sene civarı sürecek. Sponsor bulmak çok zor. Hayvanseverlik ve bisiklet üzerine proje yapan birine sponsor bulmak gerçekten zor. En büyük amacımız insanları biraz daha bilgi sahibi yapmak. Gittiğimiz köylerde gerçekten zor durumda olan hayvanlar görüyoruz. Dışlanmış, umursanmayan, çok fazla ölü hayvan görüyoruz. Gittiğimiz yerde mümkün olduğunda mama götürüyoruz. Ağırlık taşıma kapasitemiz çok yüksek olmamasından dolayı kargo yoluyla halletmeye çalışıyoruz. Şu an için herhangi bir mama firması veya özel bir şey destek olmuyor. Bu yüzden elimizden geldiğince karşılıyoruz. Özellikle kış aylarında bisikletle yol almak zor. Bir buçuk yıl sonra doğu tarafında noktalayacağız. Mama konusunda sponsor olacak birileri olursa o gittiğimiz köylerde mümkün olduğunca daha fazla dağıtmaya çalışacağız. Daha bilinçli, daha iyi bir ülke olarak hem bisiklete hem de hayvanseverlere destek çıkacağız" ifadelerini kulandı.

Açıklamanın ardından Serdar Kepenek ve Sinan Akın ile SARDOS topluluğu üyeleri birlikte fotoğraf