Silahlı tehditle çalınan 500 keçi dağda bulundu

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde silah tehdidiyle çalınan 500 keçi, jandarma ve hayvan sahibinin yoğun çalışmaları sonucu dağda bulundu.

Silahlı tehditle çalınan 500 keçi dağda bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 İddiaya göre, Malkara ilçesine bağlı Sarıpolat Mahallesi kırsalında Muradiye Kayhan’a ait keçi sürüsüne yaklaşan 2 şahıs, çobana silah çekerek tehdit etti. Çobanı, bölgeden uzaklaştıran 2 şahıs, keçileri kaçırdı.

Korku içinde telefona sarılan çoban, hayvanların sahibi Muradiye Kayhan’a haber verdi. Kayhan'ın yardım istemesi üzerine çalınan koyunlar için dağa çıkan jandarma ekipleri arama çalışması başlattı. Dağda geniş kapsamlı arama çalışmalarıyla keçilerin izini süren jandarma ve hayvan sahibi, akşam saatlerinde yaklaşık 500 keçiyi buldu. Jandarma ekipleri kaçan şahısların peşine düştü.

Olayı anlatan sürü sahibi Muradiye Kayhan, "Öğleden sonra traktöre binen 2 kişi, tüfekle gelip otlattığı yerde çobana silah çekip tehdit etmişler. Zorla keçileri kaçırmaya kalkmışlar. Jandarmayla birlikte her yeri aradık, sonunda bulduğuma çok sevinçliyim. Şahıslardan şikayetçiyim. Kim yaptıysa bunu, gelsin adalete teslim olsun" dedi.

Arama çalışmalarına katılan komşu Mustafa Martin ise, şahısların kaçacakları yolları kestiklerini ve sürüyü zapt edemedikleri için zamanında müdahaleyle kurtardıklarını söyledi.