Yıldırım kardeşler 'Türkiye Şampiyonu' oldu

Ankara'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Kümes Hayvanları Gösterisi'ne Silivri'den katılan Zengin Yıldırım ve Yasin Yıldırım kardeşler, Türkiye Şampiyonu oldular.

Yıldırım kardeşler 'Türkiye Şampiyonu' oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de birçok kültürel ve sportif faaliyete destekleri ile tanınan Yıldırımlar Yapı sahiplerinden Zengin Yıldırım ve Yasin Yıldırım kardeşler, hobi olarak başladıkları süs tavuğu yetiştiriciliğinde ülke şampiyonu oldular.Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu'nun Ankara'da bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Ulusal Kümes Hayvanları Gösterisi, 2 bin süs tavuğu ve bahçe hayvanına ev sahipliği yaptı.11 farklı ülkeden uluslararası hakemlerin iki gün süren değerlendirme ve puanlaması sonucunda Yıldırım kardeşler, Silivri'ye 4 adet Türkiye Şampiyonluğu kazandırdılar.


“AMACIMIZ BU HOBİYİ YAŞATMAK VE YAYGINLAŞTIRMAK”
''Önceliğimiz genç nesillere örnek olacak, onları birçok yanlış alışkanlıktan uzak tutacak bu hobiyi, bir uğraş olarak yaşatmak ve yaygınlaştırmak” diyen Zengin Yıldırım, “Evcil hayvan sevgisi ve sorumluluğu, gençlerimizin daha başarılı ve daha mutlu insanlar yapacağına inanıyoruz. Bu hobi sayesinde dünyanın her yerinden arkadaşlar ve sosyal bir çevre edinebilirler” şeklinde konuştu.  

“MARKA KENT SİLİVRİ’DE YAPMAK İSTİYORUZ”
Hem tavuk, hem horoz hem de koleksiyon kategorilerinde “Brahma Tavuk” yarıştıran Yıldırım kardeşler, sosyal medyada “Abika Brahma Kümesi” adı ile oldukça önemli bir kitleye öncülük ediyorlar.

Arzu eden herkese, her konuda destek olmaya hazır olduklarını ifade eden Yasin Yıldırım ise ilerleyen yıllarda bu ulusal gösterilerden birisini marka kent Silivri'de yapılmasını arzu ettiklerini belirtti.