Halk Toplantıları Yolçatı İle Devam Etti

İlçe genelinde yapılacak çalışmaların birlikte karar verildiği Silivri Belediyesi Halk Toplantıları, Yolçatı Mahallesi'nde devam etti.

Halk Toplantıları Yolçatı İle Devam Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın Mahalle Konseyleri kapsamında gerçekleştirdiği halk toplantıları devam ediyor. Köy tüzel kişiliği kaldırılan yeni mahallelerle yapılan ve yapılacak olan çalışmaların anlatıldığı toplantılarda, vatandaşlardan gelen talep ve önerilere de yer veriliyor. 

MUHTAR ERKAL KONSEY TOPLANTILARININ ÖNEMİNİ VURGULADI

Yolçatı Mahallesi Muhtarı Cemalettin Erkal, toplantıdaki konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Değerli Başkanım, başkan yardımcılarım, değerli Yolçatı halkı hepiniz hoş geldiniz. Bilindiği gibi başkanımız her yıl bu toplantıları mahallerde yapmakta. Çok faydalı olduğuna inanıyorum. Başkanımızın konuşmasından sonra öğrenmek istedikleriniz, sormak istedikleriniz ve öneriniz varsa bütün yetkililer buradayken sorabilirsiniz. Hepinize çok teşekkür ederim” dedi. 

IŞIKLAR: “HALKIN KARŞISINDA HESAP VERMEK BİR YÖNETİM ANLAYIŞIDIR”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Yolçatılı hemşerilerine hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Yedi senedir bu toplantıları gerçekleştiriyoruz. Bir mikrofonu size veriyoruz içinizden gelen, öğrenmek istediğiniz, öneri ve görüşlerinizi dinliyoruz. Yapılacak olanları anlatıyoruz, yaptıklarımızı gösteriyoruz. Bu yıl da 2016 yılı için ne yapılacak onları konuşmak için geldik. Halkın karşısına çıkıp, herkesin gözü önünde gelip hesap vermek bir yönetim anlayışıdır. Bundan kaçmamak lazım, bu olmazsa saydamlık, denetim, yapılabilirlik hiçbirini sağlayamazsınız. Yatağındaki hastayı, okula giden çocuğu, kültür, sanatını, eğitimini, tarladaki çiftçisini sokaktaki insanı, insan gibi yaşatacak bir çevre düzenini, bir hayat biçimini korumak istiyoruz. Bizim gözümüz rantlarda ve yağmalayan anlayışlardan uzak olacak. Belediye olarak buradayız, belediye işlerini konuşacağız. Gümüşkaya’da 255 dönüm yerde üçüncü arıcılık kursunu bitirdik, kursiyer sayımız beş yüzü geçti. Bu topraklarda nasıl daha çok verim alırız, nasıl senede iki tane ürünün dışında onlarca çeşit nasıl üretebiliriz bunları araştırıyoruz. Çiftçilerimizi topraklarını satmak düşüncesinden vazgeçirerek, klasik tarımdan çok daha fazla ürün verecek, zenginlik yaratacak örnekler oluşturuyoruz. Tarım önceliğimiz!”                                                                                                                                                                         

YOLÇATI MAHALLESİ’NDE 2015 YILINDA NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2015 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Yolçatı Mahallesi’nde toplam 18.975 m² tuvenan malzeme ile yol zemin iyileştirmesi yapıldı. Hacıyatmaz Sokak’ta parke taşı imalatı ve mahallede yağmur suyu hattı imalar çalışmaları gerçekleştirildi. Muhtarlık, okul bahçesi camii ve çocuk parkları, yeşil alanların bakımı, temizlik, budama, çapalama, sulama, ilaçlama, aydınlatma, kent mobilyası montajı işlemleri belediyemizce yapılmaktadır. 

2016 – 2019 YILLARI ARASINDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2016 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında; Yolçatı Mahallesi muhtarlık hizmet binasına doğalgaz tesisatı döşenecek.