Su Değil Çamur Akıyor!

Silivri'nin Yolçatı Mahallesinde bulunan Ana Dere'den su değil çamur akıyor.

Su Değil Çamur Akıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’nin Yolçatı Mahallesinde hizmet veren bir beton fabrikasına ait olan kum ocağının yıkama havuzlarının patlaması sonucu Ana Dere çamura büründü. Bölgede çiftçilik ve hayvancılık yapan vatandaşlar ise bu duruma tepki göstererek, “ derenin içindeki bütün canlılar öldü. Dere de kurbağa bile kalmadı. Koyunlarımız telef oldu” dedi.

DERE KATLİAMINA DUR DENİLSİN

Konuyla ilgili Gazete İstanbul’dan Fatma Sarıbıyık’a konuşan Ali Kırlangıç isimli bir vatandaş, 20 gündür dereden çamur aktığını söyledi. Bölgede çiftliği olan ve geçimini hayvancılıkla sağlayan Ali Kırlangıç, derenin Beton Fabrikası tarafından kirletildiğini ileri sürdü. Beton fabrikasına ait birde kum ocağı olduğunu söyleyen Kırlangıç; “ Dereden 20 gündür çamur akıyor. Ve bu çamurlu su yer altı su kaynaklarımıza ve denizimize de karışıyor. Beton fabrikasında ve kum ocağından dereye akıtılan miller yüzünden hayvanlarımız derenin suyunu içemiyor. Koyunlarımız telef oldu. Tarımla uğraşan vatandaşlar derenin suyundan faydalanamıyor. Derenin içinde bulunan bütün canlılar öldü. Derede kurbağa bile kalmadı. Derenin durumuyla ilgili İBB’ ye Silivri Belediyesine, İlçe Tarım Müdürlüğüne, İl Sağlık Müdürlüğüne ve en son olarak da Kaymakamlığa dilekçe yazarak bilgi verdim. Ama değişen bir durum yok. Yetkili büyüklerimizden bu dere katliamına dur demesini istiyorum” dedi.

DERENİN İÇİNDE Kİ BÜTÜN CANLILAR ÖLDÜ

Yolçatı Muhtarı Cemalettin Erkan’a da konuyu ilettiğini ve muhtarında bu konuda girişimleri olduğunu söyleyen Ali Kırlangıç; “ Sağolsun muhtarımızda bizlere yardımcı oldu. Muhtarımızla birlikte ilgili yerlere yazdığımız dilekçede;  Sulama kanallarının mil dolduğunu, derede canlı kalmadığını ve köyde bahçıvancılığın yapılamaz hale geldiğini, havyaların telef olduğunu yetkililere ilettik ” dedi.

MUHTAR KONUNUN TAKİPÇİSİ

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Yolçatı Mahalle Muhtarı Cemalettin Erkan, “ Vatandaşlarımızın şikâyetlerini yetkili kurumlara ilettik. Başta Silivri Belediyesi olmak üzere tüm ilgili kurumların konuyla ilgili gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyorum. Konunun takipçisiyim” dedi.