Berard Yöntemi ile Başarı Oranı Yükseliyor…

Trakya Bölgesinde ilk kez Çorlu Nergis Özel Eğitim Merkezi'nde uygulanan Berard Eğitim ile ilgili bilgiler veren Berard Eğitim Uzmanları Psk. Berrak Yörük ve Psk. Müge Kurban '' Berard Metodu, bir tedavi yöntemi ya da bir terapi değildir, işitsel algı eğitimidir. Bu yöntem ile her yaştan bireyin başarısızlık problemine çözüm bulmak mümkün.'' dediler.

Berard Yöntemi ile Başarı Oranı Yükseliyor…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Bölgesinde ilk kez Çorlu Nergis Özel Eğitim Merkezi’nde uygulanan Berard Eğitim ile ilgili bilgiler veren Berard Eğitim Uzmanları Psk. Berrak Yörük ve Psk. Müge Kurban ‘’ Berard Metodu,  bir tedavi yöntemi ya da bir terapi değildir, işitsel algı eğitimidir. Bu yöntem ile her yaştan bireyin başarısızlık problemine çözüm bulmak mümkün.’’ dediler.


“Bakarız ama görmeyiz, işitiriz ama dinlemeyiz.”

İşitmek, pasif bir fiziksel durumken; dinleme, içine işitmeyi de alan aktif bir zihinsel süreçtir.
İşitme-dinleme süreci aynı zamanda iletişim-öğrenme sürecidir. Konsantrasyon ve algının yükselmesi ve davranışlardaki olumlu değişmeler,  işitmenin dinlemeye dönmesi ile olur. Dış dünyayı nasıl algıladığımız, sesleri nasıl algıladığımıza bağlıdır. Bu yüzden sesi işlediğimiz ve süzdüğümüz zaman algımız değişir. Bu metodun amacı da öğrenmede baskın olan sağ kulağı eğiterek işitme ve algılamanın aynı anda olmasını sağlamaktır. Bu sistemde; kulaklık vasıtasıyla gelen, frekanslarla ve filtrelerle değişime uğramış bu sesler ayrıştırılarak algı sistemi uyarılır. Bunun sonucunda algı artar, işitme dinlemeye dönüşürken öğrenme gerçekleşir ve davranışa dönüşür.

 

“Başarısızlık yoktur, henüz denenmemiş yollar vardır.”

Berard Eğitim Metodu, 3 yaş itibari ile çocuklara, gençlere, yetişkinlere ve özel eğitimli bireylere (otizm, disleksi, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu) uygulanmaktadır. Daha çok sınav kaygısı olanlar, odaklanmada zorluk çekenler, öğrenme güçlüğü yaşayanlar, konuşma bozukluğu olanlar, akademik başarısını artırmak ve sözel ifadesini geliştirmek isteyenler tarafından tercih edilen bu sistemin hiçbir yan etkisi olmadığı gibi başarısı da bilimsel verilerle kanıtlanmıştır.

Uygulama nasıl yapılır?

Berard Eğitimi, 20 kez yarımşar saatlik dinletiler halindedir. Eğitim günde 1 kez dinleti yapılarak 20 günde tamamlanabildiği gibi, günde 2 kez olarak en az 3 saat ara ile 10 günde de yapılabilir. Seanslarda dinleti esnasında yaşa göre özenle seçilerek zekâ gelişimini destekleyici oyunlarla keyifli zaman geçirme imkânı sunulur. Bunun yanı sıra sağ ve sol beynin eşzamanlı çalışmasını artırmak amacıyla dikkati ve görsel algıyı geliştiren etkinlikler de yapılmaktadır.