Prof. Dr. Ali Demirsoy'dan Tepki Çeken Açıklama:

"Bu salgını önleyebilirdiniz başında? Evet, önlerdik. Eğer Çin'den gerçekten Hipokrat yemini etmemiş ve bilime tamamen inanmış bir adam bana telefon etseydi. Deseydi Ali Demirsoy, böyle bir virüs piyasaya çıktı, ne yapalım? Ne yapardım biliyor musunuz? Oradaki 50-60 kişiyi...

Prof. Dr. Ali Demirsoy'dan Tepki Çeken Açıklama:
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halk TV’de yayınlanan “Şimdiki Zaman Siyaset” programına katılan Prof. Dr. Ali Demirsoy, tepki çeken ifadeler dile getirdi.  Hacettepe Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi ve Biyolog Prof. Dr. Ali Demirsoy, corona virüs ilk çıktığında neler yapılması gerektiğine dair tartışma yaratan açıklamalarda bulundu.

1 MİLYON İNSANIN HAYATI KURTULURDU

Biyolog Prof. Dr. Ali Demirsoy, Çin’de corona virüs ilk ortaya çıktığında virüsten enfekte olanların tecrit edilmesine yönelik ifadelerde bulundu. Demirsoy, bu sayede 1 milyona yakın insanın hayatı kurtulacağını savundu. Biyolog Prof. Dr. Ali Demirsoy:

"Bu salgını önleyebilirdiniz başında? Evet, önlerdik. Eğer Çin’den gerçekten Hipokrat yemini etmemiş ve bilime tamamen inanmış bir adam bana telefon etseydi. Deseydi Ali Demirsoy, böyle bir virüs piyasaya çıktı, ne yapalım? Ne yapardım biliyor musunuz? Oradaki 50-60 kişiyi ya adaya götürür tecrit ederdim, ya da ben biyolog olmam nedeniyle kınamayın, öldürürdüm. Eğer siz 50 kişiyi itlaf etmiş olsaydınız, bugün 1 milyon adamın ölümünü önlemiş olurdunuz. İşte biz buna bilim diyoruz, bilim" dedi.