22 Mart 2016 yurtta hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde 3 ila 8 derece artarak, mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

TAKİP ET
Yapılan son değerlendirmelere göre, kuzey, iç ve batı kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Bursa , Kocaeli, Sakarya ,Sinop, Samsun, Kastamonu, Karabük, Bartın, Zonguldak çevrelerinin hafif yağmurlu, Van ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmurlu; diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Sabah saatlerinde İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun batısında hafif; Doğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın Marmara, Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz'de güneyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.
Rüzgarın, genellikle batı ve güneybatı yönlerden, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve az bulutlu 16
İstanbul: Parçalı çok bulutlu sabah saatlerinde hafif yağmurlu 19
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 20
Adana: Az bulutlu ve açık 21
Antalya: Az bulutlu ve açık 21
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, hafif yağmurlu 17
Trabzon: Parçalı az bulutlu zamanla çok bulutlu 16
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 6
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 16

Bakmadan Geçme