Sigaranın zararları masaya yatırıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü tarafından gerçekleşen 'Sigaranın Sosyal Çevreye Olan Etkileri' projesi 27 Nisan 2016 tarihinde hayata geçirildi.

Sigaranın zararları masaya yatırıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Proje kapsamında dört hafta boyunca 150 kişilik bir örneklem üzerinde yapılan anket araştırmaları sonucunda ortaya çıkan veriler Yeşilay Bağımlılık Uzmanı Arif Çifci ile paylaşıldı. Yapılan araştırmaya göre üniversite gençlerinin üzerinde ailenin de sigarayı daha da özendirdiği gözleniyor. Ortaya çıkan araştırma sonuçları sigaranın sosyal çevreye olan etkileri daha çok arkadaş ortamının etkisiyle sigara tüketiminin arttığını vurguluyor.
Tüm araştırmaların İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Emel Tozlu ve öğrencileri Dilek Arslan, Dilek Aktemur, Emine Ercan, Saregül Tiryaki, Şevval Engin, Batuhan Arınık, Mahsum Karataş, Melis Sade Kuşku ve Selen Koparkök tarafından yapıldığı projenin önemine dikkat çeken Yeşilay Bağımlılık Uzmanı Arif Çifci “Bu şekildeki araştırma projeleri, keşke tüm üniversitelerde yaygın hale gelse. Günümüzün gençliği büyük tehdit altında, umarım diğer üniversiteler İstanbul Gelişim Üniversitesini örnek alırlar diyerek memnuniyetini dile getirdikten sonra İstanbul Gelişim Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu Müdürü, Yrd. Doç. Dr. Erdal Şen tarafından takdim edilen plaketini aldı.