Yoğurt Festivali Başlıyor

Silivri yoğurdunu tanıtmak ve bu kapsamda gerçekleştirilecek etkinliklerle kültürel kaynaşmanın hedeflendiği, bu yıl 51.si kutlanacak Silivri Yoğurt Festivali başlıyor. Festivalin tüm detaylarını düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyuran Başkan Işıklar 'Yok olmaya yüz tutmuş yerel değerlerimizi, ısrarla ve inatla yaşatacağız' dedi.

Yoğurt Festivali Başlıyor

Silivri’nin coğrafi konumu, bitki örtüsü ile Tuzla Merası’ndan doğan ve simgeleşen lezzeti, uluslararası boyuta taşınan Silivri Belediyesi Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali Kültür ve Sanat Etkinlikleri başlıyor. Bu yıl 51.si gerçekleştirilecek festival, 9-14 Temmuz tarihleri arasında turnuvalar, yarışmalar, çocuk etkinlikleri, sergiler, halk oyunları gösterileri, söyleşiler, konserler ve çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
 

IŞIKLAR; “51.’SİNİ GERÇEKLEŞTİRMENİN ONURUNU YAŞIYORUM”

Gerçekleştirdiği basın toplantısında, yok olmaya yüz tutmuş yerel değerlerin yaşatılmasına katkı sağlamaktan onur duyduğunu ifade eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Dünyada barışa ve kardeşliğe giden yol, kentlerin birbirleri ile olan kardeşliğinden geçer. Barışa ve kardeşliğe merdiven çıkılan bu etkinlikte yöresel bir değerimiz olan yoğurdumuzun yerel ve ulusal anlamda tanıtılmasını amaçlıyoruz. Bu yıl da kültürel özelliklerin folklorik danslarla birleşeceği Silivri Belediyesi Yoğurt Festivali’nin 51.’sini gerçekleştirmenin onur ve gururunu yaşıyorum” dedi.

DÜNYA KÜLTÜRÜ SİLİVRİ’DE BULUŞUYOR

Silivri Yoğurt Festivali’ne; Amerika, Rusya, Belçika, Sırbistan, Güney Kore, KKTC, Bulgaristan, Makedonya- Üsküp ve Japonya’dan gelecek ekiplerle toplamda 350 yabancı misafir katılacak. Yabancı ülkelerin dans grupları Silivri’nin tüm mahallelerinde festival kapsamında gösteriler yapacak, misafirler boş zamanlarında İstanbul ve Silivri’nin tarihi mekânlarını da gezme imkânı bulacak.

YOĞURTÇU HEYKELİ DİKİLECEK

Silivri’nin yerel, kendine özgü değerlerini yaşatmak konusunda kararlı olan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, özel olarak hazırlattığı Yoğurtçu Heykeli’nin de festival kapsamında açılışını gerçekleştirecek. Silivri Sahili Havuzlu Meydana yerleştirilecek Yoğurtçu Heykeli, ilçenin kültürel dokusunu geleceğe taşıyacak.

TURNUVA VE YARIŞMALAR RENK KATACAK

Festivalin en çok ilgi çeken bölümlerinden birisi de gerçekleşecek yarışmalar olacak. Silivrili kadınların kendi elleriyle mayaladığı Yoğurt Mayalama Yarışması ve Festival Sahnesi’nde gerçekleşecek Yoğurt Yeme Yarışması renkli görüntüler oluşturacak. Festival kapsamında her yıl yoğun katılımla gerçekleşen Satranç, Tavla, Basketbol ve bu yıl ilk kez gerçekleşecek Veteran Futbol Turnuvası da yapılacak. Turnuvalar ile ilgili kayıtlar Silivri Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile www.silivri.bel.tr adresi üzerinden alınmaya başlandı.

KÜLTÜR VE SANATIN BULUŞTUĞU NOKTA

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi ve Mahalle Evi Kursiyerleri ile Silivrili sanatçıların resim ve fotoğraf sergilerinin de yer alacağı festivalde, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yöresel derneklerin ve İl Kültür Müdürlüklerinin kendi bölgelerini tanıtmalarına imkân sağlanacak. Festival alanında kurulacak küçük evlerde, farklı kültürler bir araya gelecek. Gazeteci Yazar Nihat Genç ve Araştırmacı Yazar Prof. Dr. İlknur Kalıpçı da Silivrililerle söyleşi yapmak üzere festivale katılacak.

GEÇ SAATLERE KADAR MÜZİK VE DANS

Bu yıl da birbirinden ünlü sanatçılar konser vermeye devam edecek. Festivalin ilk üç günü yerel sanatçıların sahne alacağı Silivri Belediyesi 51. Yoğurt Festivali’nde bu yıl; Ziynet Sali, Emre Aydın ve Zülfü Livaneli Silivrililerle buluşacak.