Kaymakam Partal: 'Hain kalkışma karşısında aziz milletimiz sel olup akmıştır'

Silivri Kaymakamı Ali Partal, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında konuştu. Partal, 'Şehitlerimiz bizim istiklalimizin, bu topraklardaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir' dediği konuşmasında, meydanları dolduran vatandaşlara da teşekkür etti.

Kaymakam Partal: 'Hain kalkışma karşısında aziz milletimiz sel olup akmıştır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Kaymakamı Ali Partal, Uğur Mumcu Meydanı’ndaki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında konuştu. FETÖ/PDY’nin ülkede kalkıştığı darbe girişimi sürecindeki şehit ve gazilerin anısına şükranlarını sunan Partal’ın yaptığı konuşma şu şekilde:

15 Temmuz silahlı darbe girişimine karşı koyan, bozguna uğratan, sokakları ve meydanları boş bırakmayarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkma konusunda kararını ortaya koyan kıymetli kardeşlerim. Gün iradeye ve demokrasiye sahip çıkma, birlik ve beraberlik günüdür diyerek meydanları darbecilere teslim etmeyen vakur beyfendileri, hanımefendileri, gençleri, çocukları… Hepinizi saygıyla, sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum.

Türkiye’nin milletçe demokrasi sınavından geçtiği o kanlı darbe girişiminin üzerinden tam 1 yıl geçti. 15 Temmuz 2016 tarihinde terör örgütü FETÖ/PDY tarafından azizi milletimizin iradesi hiçe sayılarak demokrasimize ve milletimize karşı kalkışmada bulunulmuştur.

Terör örgütü FETÖ/PDY tarafından milli birlik ve beraberliğimize, ülkemizin geleceğine yöneltilen hain kalkışma karşısında aziz milletimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sel olup akmıştır.

Büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek hain darbe girişimine karşı duran aziz milletimiz, canı pahasına ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine, egemenliğine sahip çıkmıştır. Günlerce meydanlarda demokrasi nöbeti tutarak hain darbecilere geçit vermeyeceğini; Cumhuriyet’imizin kazanımları olan demokrasi ve milli iradeden asla vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir.

15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızmış, Fetullahçı Terör Örgütü mensubu asker görünümlü teröristlerin gerçekleştirmek istediği darbeye karşı kendisi siper eden 250 vatan evladı şehit olmuştur. 3000’e yakın vatan evladı da yaralanmıştır.

Şehitlerimiz bizim istiklalimizin, bu topraklardaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir. Şehit ve gazilerimiz bizim için, ülkemiz için, yaptıkları fedakarlığın, ödedikleri bedelin büyüklüğünü ifade etmeye kelimeler yetmez. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir.

Milletimizin cesaretini, kahramanlığını, ülkesine, milletine ve demokrasisine bağlılığını gösterdiği tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Tarihte yeniden diriliş destanının yaşandığı gecede gösterilen milli beraberlik ruhunu gelecek kuşaklar aktarmak için unutmayacağız, unutturmayacağız.

Aziz milletimizin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkmasının karşısında darbecilerin tankları, topları, tüfekleri, uçakları, helikopterleri ve mermileri de işe yaramamıştır. Sadece imanı ve inancı ile göğsünü siper etmiştir. Bu tür eşkiyalara karşı bir an olsun gaflete meydan vermeyerek güçlü duruşumuzu devam ettireceğiz. Bizim tarihimiz şehit ve gazilerimizin kahramanlıkları ile doludur.

Malazgirt’te, İstanbul’un fethinde, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, Kıbrıs’ta, terör örgütü ile mücadelemizde ve 15 Temmuz’da vatanı, bayrağı ve semalarda ezanın susmaması için canını feda etmekten bir an bile tereddüt etmemişlerdir. Onun için bu inancı evlatlarına aşılayarak yetiştiren, vatanı milleti için şahadet yoluna yollayan değerli ailelerin millet olarak minnet duygularıyla ellerinden öperiz. Milletimiz ve devletimiz her geçen gün geride bıraktığımız günden daha güçlü ve kararlı bir şekilde yoluna devam edecektir. Bütün aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimize ve onları yetiştiren ailelerine şükranlarımı sunuyorum. Rabbim vatanımıza kasteden hainlere fırsat vermesin. Birlikte ve beraberliğimize sahip çıkan, meydanları dolduran vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.