Özcan Işıklar: 'Köre Gör, Sağıra Duy diyemiyorsunuz!'

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Haber Ajansı (SHA) İmtiyaz Sahibi Yusuf Eker ve SHA Koordinatörü Şenay Kobak'la sabah kahvaltısında bir araya geldi. Başkan Işıklar, yakın bir gelecekte Silivri'de yapılacak olan proje hakkında detaylı bilgiler verdi.

Özcan Işıklar: 'Köre Gör, Sağıra  Duy diyemiyorsunuz!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, SHA İmtiyaz Sahibi Yusuf Eker ve SHA Koordinatörü Şenay Kobak’ı makamında ağırladı. SHA’ya özel açıklamalar yapan Başkan Işıklar, Silivri’de yapılacak olan projeler hakkında detaylı bilgiler verdi.
Üniversiteleri buraya getirelim diye çok uğraştık diyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Aslında dün arkadaşlara anlattım. Silivri’nin o vizyon, o arazi yapısı ve büyüklüğü bir fırsat, bir insani gelişme merkezi yapabiliriz. Sosyal bir proje, dünyanın gittiği bir alan, esas süreç Üniversite alanlarını buraya tescil ettirmekle başladı. Biz belediyeler teslim aldığımızda bakir birçok alan geldi. 32 kemerli köprünün karşısındaki 280 dönümlük bir alan vardı. Bu alanı Helal Et diye bir firma kiralamış, gelmişler hazineden burayı kiralamışlar. Önümüze yazı geldi, metresi bin liradan belediye teklif edilmiş, o gün belediye ödeneğim yok diye almayınca firma kiralamış, hazine önce belediyeye teklif eder. Göreve geldiğimde ilk iş olarak belediyelerden geçen diğer hazine arazilerini böyle firmaların bir tanesi kiralayıp kapatmasın diye üniversite alanı yaptırayım dedim. Dünyanın en zor işiymiş meğerse 3,5 sene uğraştım. Hüseyin Avni Mutlu’ya bugün de teşekkür ediyorum. Allah razı olsun ondan, Silivri’ye büyük bir hayrı oldu. Bize en büyük faydası onun oldu" dedi.
Başkan Işıklar açıklamasına şu şekilde devam etti;
 
İSTANBUL DA YER KALMADI!
"3 tane üniversite alanının ilan ettirdik. Bunlar 100 binlik plana girdi. Şu için ilan edilen alanların üniversite alanından çıkarılması mümkün değil. Esas önemli kısmını tamamladık. Üniversite alanları olunca bende arayışa girdim. Önce devlet üniversitelerine gittim. Gidiyorum üniversiteye, yapıyoruz protokolü, başlayacak mısın başlayacağız. Bir yıl içinde başlıyorum, iki yıl içinde başlıyorum. Piyango çıkması için bilet alman gerek, protokolleri imzalıyoruz, bize piyango çıkmıyor. Bunun üzerine ne yapabilirim ben? Aydın Üniversitesi uzun süre ilgilendi burayla, daha sonra Florya’daki Sağlık Fakültelerine dönüştürülünce orada öyle bir karar çıktı. Tıp fakültesine yatırım yapmaya başlayınca bir de onların yanına metro olunca Aydın Üniversitesi'nin gelmemesine sebep olduğunu düşündüğüm şu şehir üniversiteleri daha cazip, metrodan inip okula gidiyorsun. Biniyorsun evine gidiyorsun. İstanbul’da yer kalmadı, bizim 3 tane üniversite alanımız var, mutlaka ama mutlaka başka seçenekleri yok. Üniversite arazisi olan tek belediye biziz. Aydın üniversitesi gitti şehir üniversitesi olma daha cazip geldi, sonra döndüler bize bir yazı yazdılar. 'Biz orasını eğitim merkezi olarak kullanalım.' Ne demek bu? Öğretim yok, ben eğitim ve öğretim yazıyorum protokole, eğitim ne demek, senede bir ay sosyal tesis gibi kullanılacak, ben onu kabul etmedim. Protokolde eğitim öğretim yazıyor. Gelmiyorsanız da kusura bakmayın, biz üniversite alanı olarak planladık ana kampus buraya gelecek, işin esası bu… Bu olmaz öbürü olur, çok yakın bir tarihte bu yerler daha da kıymetlenecek. İşte şimdi Fenerbahçe Üniversitesi geldi.
 
GÜMÜŞYAKA’DA KOLEJ KURACAĞIZ
Silivri örnek olacak, pilot bölge seçildi. Organize sanayi bölgeleri gibi, organize tarım bölgeleri oluşturup, 430 kilometre kare alan tarım arazilerimizde 3 tane Avcılar gibi bir alandan bahsediyorum. Bu alan içerisinde Tarım teknolojileri bölgesi kurulduğunu bir düşünün. İlaç sektöründen kozmetiğe, giyimden nano teknolojiye, kumaşlara kadar 200 tane sektöre iş ve mal üretecek bir bölge haline gelecek burası. Bizim iki eksiğimiz var biri üniversite birde tarım teknolojileri lisesi, Lisenin Gümüşyaka’da kuruluşlarına başladık. Olmamasına hiçbir engel yok. Belediyeler okul kurabiliyor, Kolej kuracağız, 500 öğrenciyi burslu okutarak Üniversiteye hazırlayacağız. O zaman bir üniversite buraya geliyor mu gelmiyor mu bakın bakalım. Bizim onları özendirecek, onları çekecek bölgenin ihtiyaçlarına dönük Tarım teknolojilerine uygun, gıda tedarik zinciri ve insani gelişme merkezi haline getirebileceğimiz bir alanımız var. Bende bu vasıflara uymadığı için senede üç beş gün bir ay eğitim yapması dinlenme tesis olarak kullanılmasına müsaade etmem. Protokolde yazmışız, iki yıl içinde başlanmazsa feshedilir. Olmuyor şimdi ne yapalım, iptal edelim de rezidans mı yapalım? 2 yıl süresi geçmiş, vecibeler yerine getirilmemiş, üniversitesi için verirken de meclisi bilgilendiriyorum alırken de bilgilendiriyorum.

Özcan Işıklar 'Köre Gör, Sağıra  Duy diyemiyorsunuz'
 
KADİR BEY DE AŞAMADI!
Rektör Cerrahpaşa ve Çapa’yı dışarı taşımayı düşünüyoruz deyince ben talibim dedim. Düşünsenize Silivri’ye Cerrahpaşa Hastanesi gelmiş, Fener’de bin dönüm yeri gittim yazıyla buyurun dedim. Çapa yada Cerrahpaşa gelsin ilçeme diye, bir belediye başkanı ne yapması lazım? Kadir bey sonra 'iyi düşünmüşsün tebrik ederim seni, bunun takipçisi ben olacağım' dedi. Kadir Bey de aşamadı…
 
İŞ YAPTIRMAMAYI BİR İŞ OLARAK GÖRÜYORLAR
Kadir Bey, dünya beyefendisi, Dünya Belediyeler Birliği Başkanı, İstanbul beyefendisi, dinledikçe hayran olduğum biri. Kadir beyle hiçbir derdim yok, O oldu biliyor bazı şeyleri, gidiyorum yanına konuşuyorum, utanıyorum söylemeye, oturup yanında ağlayım mı o olmadı bu olmadı diye, selden dolayı çıkan 2 bin 300 kamyon atık ve molozu Kadir bey oradan kalktı biliyor. 6,5 yıl geçti hala orada dağ gibi duruyor. Söylesem şok olur. Şimdi Kadir Bey mi engelliyor bunları? Hayır, biliyorum adamın böyle bir derdi olmadığını, talimatları altta bir şey bıçak gibi kesiyor. Bunlar iş yaptırmamayı bir iş olarak görüyor. AK Parti'nin önünde oturuyorsun, tabela karşında, o alan orda, ben onun yerinde olsam yapacağım iş, giderim İSPARK’ın kapısına, kardeşim gel buraya burayı yapacaksın bu Silivri’mize lazım diyeceksin. Bu yeri Büyükşehir’e devretmeye hazırım dedim mecliste yeter ki olsun. Ben yapmışım Büyükşehir yapmış ne fark eder yeter ki yapılsın. Ben onun yerinde olsam bu belediye başkanını bir dahaki döneme bırak aday yaptırmayı, partide iddiası bile sıfırlarım. Güç sende kardeşim.
 
KÖRE GÖR, SAĞIRA DUY DİYEMİYORSUNUZ
İnsani gelişme merkezinin içinde neler var. Kent tarımı, tedarik zincirleri, aile tarımı mahalle çiftçiliği, üretim ve satış merkezleri. 200 dönümden alamadığı verimi 3 dönüm yerden alacak çalışmalar var. Teşviğini, eğitimi, alım garantisini veriyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinde var örnekleri, şimdi diyor ki 7 senedir uğraşıyor,7 senedir uğraşımızdan anlayacağız şey burada organize tarım bölgesi kurmak, en az 5 bin şirket kayıt olacak. Organize tarım bölgesi Kapaklı organize sanayi bölgesi gibi, orada büyük fabrikalar var ama bizim bölgemizde olacak olanlar küçük ilaç üreten bir firmanın büyük devasa bir yere ihtiyacı yok. Planları yapılmış bunların dünyadan haberi yok. Böyle illa ranta yönelik yağmalayalım. Bunların bir günde olması mümkün değil. Orada 7 yıllık emeğim var. Anlatamıyorum bunlara, anlamamış olabilirsin köre gör, sağıra duy diyemiyorsunuz yok adam kör zaten, hiç olmazsa da sus bari ya da başka bir şey söyle. Bu tarımı deme yarın utanırsın. İki yıl içinde bu projenin ne hale geldiğini hep birlikte göreceğiz. Türam’dan çiçekleri pazarlamaya başladık. Belediyelerimizden 6 tanesi geldi hemen gönderdik satış başladı. 6 belediyede bizim çiçeklerimiz ekilecek. Yalova’dan tohumunu aldık, şimdi tohumunu da biz üretmeye başladık. Orada fatura görmüşler Yalova’dan 50 bin liralık tohum almışız, alacağız tabi o zaman sen getir tohumu, böyle saçma sapan çocukça, ama ben şükrediyorum. Allah yakışan iftiradan korusun demek buldukları bu kadar yani.. İşte köftesiyle, faturasıyla şizofrenik vakayla uğraşarak, bunlarla boğmaya çalışıyorlar ama bunlara izin vermeyeceğim. Kötü niyetli de görmüyorum arkadaşları, insan yaş itibariyle, projeye intibak ettikçe ben artık bunları önemsemiyorum.

Özcan Işıklar 'Köre Gör, Sağıra  Duy diyemiyorsunuz'
 
NEW CENTER'I KALDIRACAĞIZ
Üç tarihi binayı bitirdikten sonra Fatih mahallesine giriyoruz. Kafeler Rastorantlar, hediyelik eşya, o evlerin şekli şemali bitince oranın değerli kat be kat artacak. Yılsonuna kadar Fatih Mahallesini tamamlayacağız. Şehrin her yerinin değer kazanması için çalışmalarımız devam ediyor. Bunlar bir günde olacak şeyler değil, ne yapılmaya çalışıldığını anlamak gerek, bir şehrin bu işe kilitlenmesi lazım. Sergi Salonu ve Tiyatro salonundan sonra iki tane daha binaya başladık. Onları da tamamladıktan sonra New Center'ı kaldıracağız. Şehrin nefes alabilmesi için önce buradan başlayacağız. Bunlar bir zamanlama bir programlama işi... Şehri çok merkezli çok dinamik 4/5 merkezli hale getirdiğin zaman hem trafiği hem hizmet sektörlerinin şehir rantlarını bir çok insana yayıyorsun. Bir rantı bir yere toplamıyorsun. O zenginliği o refahı şehrin çeşitli noktalarına eşit şekilde dağıtıyorsun."
 
OTOPARK İÇİN İLK KAZMAYI VURUYORUZ!
Kaymakamlığın arkasında yapılması planlanan otopark için Anıtlardan onay alındığını belirten Işıklar, sözlerini şu şekilde noktaladı;
“Onay alındı, resmi yazısını bekliyoruz. İlk kazmayı vurmak için Kurban bayramını bekleyeceğiz. İki bayram bölgedeki esnaf iş yapacak haklarını yemeyelim. Ciddi bir hafriyat olacak esnafımızı da mağdur etmeyelim bayram üzeri, sezonu kapattığımda başlayıp 8 ay gibi bir sürede de tamamlayacağız. Yaza hazır hale getireceğiz."