SİBESO'dan Üyelerine Gıda Hijyen Eğitimi

04.01.2012 tarih ve 28163 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren TGK-Ekmek Çeşitleri Tebliği (2012/2) kapsamında ekmek satışı yapan üyelerimizin ve yanlarında çalışan personelin 5 yılda bir Genel Gıda Hijyen Eğitimi görmesi zorunlu hale gelmiştir.

SİBESO'dan Üyelerine Gıda Hijyen Eğitimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konu ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada “Esnafımız ile ilgili Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği Genel Gıda Hijyen Eğitimi güncel konu ve mevzuatlarının işleneceği ve anlatılacağı ilk hijyen eğitimi, Fırıncı esnafı kapsadığından, Odamızın yapmış olduğu çalışma çerçevesinde fırıncıları kapsıyordu. Bu nedenle üyemiz olan bütün fırıncı esnafı tek tek dolaşılarak zorunlu hijyen eğitimi hakkında bilgi verilerek eğitimin verileceği gün daha sonra kendilerine açıklanacağı bilgisi verildi.

Ne var ki, Odamız fırıncı esnafını eğitim gününü bildirmek için kendilerine ulaştığımızda hijyen eğitimini almış olduklarını üzülerek öğrendik.

 

Odamız ile birlikte Bakanlıkça yetkilendirildiğini öğrendiğimiz İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği, Silivri Belediyesi Kültür Merkezinin yer vermesi ile İEÜD, Fırıncı üyelerimize hijyen eğitimi vermesinden sonra, Eğitim programımızın devamı olan, Hijyen eğitimi için İlk etapta Silivri merkezi hariç mahalle ve köylerindeki bakkal ve büfeci üyelerimize 25 Eylül Salı günü (yarın) Silivri Belediyesi Kültür Merkezin de saat 12.30 eğitim yapılacaktır.

Silivri merkezinde bulunan bakkal ve büfeci üyelerimiz için vereceğimiz hijyen eğitimi daha sonra kendilerine duyurulacaktır.

Planlanan bu eğitimlerden sonrasında da belirli zamanlarda diğer meslek dalları için de bölümleriyle ilgili hijyen eğitimleri devam edecektir.

Bugünkü seminerde İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı gıda mühendisleri 110 Bakkal ve Büfe işletmecisi üyemize ekmek satışında uyulması gereken hijyen kuralları konusunda gerekli bilgiyi verecek olup ardından üyelerimizi sınava tabi tutulacaklardır. Sınavda yeterli puana ulaşan üyelerimiz daha sonra  belge almaya hak kazanacaklardır” ifadeleri kullanıldı.

  

 

Eğitim Tarihi ve Saati:

25 Eylül 2012 Salı günü /Saat: 12:30 – 17:00 
Adres:

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi

Piri Mehmet Paşa Mah. Albay Yunus Dirik Sok. Marmara Plaza Kat:4 

Silivri/İSTANBUL