Hayvanseverler yasak boyunca sahada olacak

Pandemi ile mücadele çerçevesinde peş peşe alınan sokağa çıkma yasağı kararları sokak hayvanlarının açlık sorununu zirveye taşıdı.

Hayvanseverler yasak boyunca sahada olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HAYKURDER pandemi sürecinde sokak hayvanlarının gıda bulma sıkıntısının daha da arttığını belirterek kapı önlerine su ve yemek bırakılması çağrısı yaptı. HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı ve HAYKONFED Koordinatörü Nihal Kasa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşerek genelgede sokak hayvanlarını besleyenlerin yasaklardan istisna kişilerden sayılmasını sağladı! Sokaklarda, sahillerde, piknik alanlarında, mesire yerleri ve ormanlarda yaşam savaşı veren yüzbinlerce sokak hayvanının imdadına ise yine hayvansever vatandaşlar koştu.

Yasakların başlamasıyla beraber herkes evlerine kapanırken hayvanseverler için yoğun bir mesai başladı. HAYKURDER gönüllüleri de bu süreçte Silivri ve Çatalca'nın kırsal alanları ve orman bölgelerinde bulunan yüzlerce sokak köpeğini beslemek için sahaya çıktı. HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı yaptığı açıklamada "Biz yasaklar başlar başlamaz İçişleri Bakanımız Sayın Sületman Soylu ile temasa geçtik. Bu konuda yaşanabilecek mağduriyetleri ve sokak hayvanlarının durumunu anlattık. Sayın bakanımız özel bir hassasiyetle konuyla ilgilendiler. Yayınlanan genelge ile sokak hayvanlarını besleyenler her hangi bir izne ve bildirime bağlı olmaksızın, bölge sınırlaması konulmaksızın istisna vatandaş kapsamına alındı. Özellikle Türkiye'nin bir çok yerinde kırsal alanlara, ormanlara terk edilmiş on binlerce sokak hayvanı var. Açlık şehir merkezlerine kadar indi. Tüm hayvanseverler ülke genelinde bu süreçte çok güzel bir enerji ve motivasyonla sokak hayvanlarının yanında oluyor. Başta İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu'ya ve bu sürece katkı sağlayarak sokak hayvanlarının yaşama tutunma umuduna destek olan tüm devlet büyüklerimiz ile sahada canla başla mücadele eden hayvansever arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz." dedi.

Onları ölüme terk etmeyin!
Saha beslemelerinde çok fazla olumsuz tablo ile karşılaşıldığını da belirten Paçalı, özellikle son dönemde çarpıp kaçma vakalarının arttığına dikkat çekti. Edinilen bilgiye göre HAYKURDER tarafından yapılan saha beslemesinde Silivri'nin Küçüksinekli bölgesinde orman kenarında bir aracın çarpıp kaçtığı yaralı bir köpeğe rastlandı. Asfaltta kanlar içinde yatan ağır yaralı köpek veterinere götürüldü. Durumu ciddi olan ve vücudunda çok sayıda kırık olan köpeğin tedavisi yoğun bakımda devam edildiği öğrenildi.