Delik çuvalla kuyumcu soyunca bedelini ağır ödediler

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde bulunan bir kuyumcuya sahur vakti giren hırsızlar, alarm çalınca kaçtı. Çaldıkları altınları koydukları çuval delik olunca, altınların bir kısmı yola saçılırken, olayla ilgili 3 şüpheliden 2'si yakalandı....

Delik çuvalla kuyumcu soyunca bedelini ağır ödediler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde bulunan bir kuyumcuya sahur vakti giren hırsızlar, alarm çalınca kaçtı. Çaldıkları altınları koydukları çuval delik olunca, altınların bir kısmı yola saçılırken, olayla ilgili 3 şüpheliden 2’si yakalandı.
Çanakkale’nin Yenice ilçesinde Biga Caddesi Çarşı içinde bulunan Gürcan Babacan’a ait Gürcan Kuyumculuk adlı iş yerine, önceki gece 03.40 sıralarında hırsız girdi. Kuyumcunun kepengini açıp camını kıran 2 kişi, kırdıkları kısımdan girerek vitrinde bulunan bir miktar alyans, künye, küpe ve kolyeleri aldı. Daha sonra içeriye giren hırsızlar, çekmecelerde bulunan 1015 Euro, 30 Sterlin, 1425 Dolar 25 TL’yi aldıkları esnada alarm çalmaya başladı. Alarmı duyan hırsızlar, aldıklarını bir çuvala doldurup, girdikleri camdan çıkarak kaçtı. Hırsızların hareketleri, güvenlik kameralarınca kaydedildi. Bu esnada, tesadüfen kuyumcunun karşısındaki taksi durağına gelen taksici, alarmın çaldığını ve camın kırık olduğunu görünce polise haber verdi. Bu esnada, alarm sayesinde cep telefonlarına mesaj gelen Babacan’da iş yerine geldi.
Bölgede inceleme yapan polis ekipleri, kuyumcudan bir kaç yüz metre ileride, yere düşen alyans ve künye olduğunu fark etti. Biraz daha ilerleyen ekipler, bir kaç noktada da, yerde altınlar olduğunu tespit edince, yakındaki ormanlık alana kadar hırsızların izini sürdü. Ancak hırsızların, girdikleri bir tarlada çuvalın delik olduğunu fark ettikleri, alyansların bulunduğu tablalardan altınları çıkarıp bir poşete koyarak, tablaları burada bırakıp kaçtıkları tespit edildi. Şüpheliler de, ormanlık alanda izlerini kaybettirdi.
İş yeri sahibi, güvenlik kamerasındaki görüntüleri, sosyal medyada paylaştı. Bu görüntüler kısa sürede tüm ilçeye yayıldı. Aynı gün akşam saatlerinde, Yenice’den Çan’a giden bir yolcu minibüsü, yol üzerinde 2 yolcu aldı. Binenlerden birisinin sosyal medyada gördüğü eşkale benzediğini fark eden minibüs sürücüsü, polisle irtibata geçerek, şüphelilerin eşkalini yeniden aldı. Aracındaki kişilerin şüpheli olduğunu anlayan minibüs sürücüsü, polise bilgi verdi. Minibüsü takibe alan ekipler, Çan ilçe girişinde aracı durdurarak baba-oğul oldukları tespit edilen 2 kişiyi gözaltına aldı. E.T. (50) ve A.T. (19) üzerinde kuyumcudan çalındığı belirlenen altınlar ve paralar ele geçirildi. 2 şüpheli, sorgulanmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. E.T.’nin olay esnasında güvenlik kamerası görüntülerinde olmadığı, güvenlik kamerasınca görüntülenen yaşı küçük diğer şüphelinin ise arandığı öğrenildi.
İş yeri sahibi Gürcan Babacan, güvenlik kameraları ve çuvalın delik olması sayesinde, iş yerini soyan şüphelilerin yakalandığını söyledi. Babacan, "Alarm çalınca hemen iş yerime geldim. Camın kırık olduğunu gördük. Çevrede yaptığımız incelemede, altınlardan bir bölümünün yere döküldüğünü gördük. Bu sayede bir süre takip ettik. En azından kaçış güzergahlarını öğrendik. Akşam üstü de, bir minibüs sürücüsü arkadaşımız, paylaştığımız görüntülerden şüphelileri belirleyerek polise ihbar etti. Bu sayede de yakalandı. İş yerimizden çalınan bütün altın ve paralar bize iade edildi" dedi.
(İHA)