Dürbünlü hırsızlar kamerada

Camları filmle kaplı olan aracının içinden dürbünle ev ve işyerlerini gözetleyip, daha sonra hırsızlık yapan zanlı önce güvenlik kamerasına, ardından jandarmaya yakalandı. 10 dakikada kasa açabilen, küçük pencerelerden içeri rahatça girebilen cezaevi firarisi jandarmayı bile hayrete düşürdü.

Dürbünlü hırsızlar kamerada
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyükçekmece, Çatalca ve Silivri ilçelerinde son bir ay içerisinde iş yerinden ve evden hırsızlık olaylarının artması üzerine İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı. Jandarma ekipleri, Büyükçekmece’de bulunan bir uluslararası nakliyat ve ticaret şirketinin güvenlik görevlilerinin hırsız ihbarı üzerine 20 Mayıs günü sabaha karşı harekete geçti. İşyerlerinin etrafını çembere alan ekipler, hırsızlık zanlısını binanın zemin katında bulunan bilgi işlem odasının penceresini kırarak kaçmaya çalışırken yakaladı.

Yakalanan şüpheli ile birlikte 1 adet 66 cm uzunluğunda döner bıçağı, 2 adet 50 cm uzunluğunda levye, 1 adet el dürbünü, 3 adet ev anahtarı, 8 adet değişik ebatlarda tornavida, 1 adet küçük el feneri 1 adet kar başlığı, 1 çift eldiven, 1 adet şapka, 1 adet halatlı ve hırsızlıkta kullandığı çok sayıda alet ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlının üzerinden S.T. adına kayıtlı sürücü belgesi çıktı. Yapılan incelemede sürücü belgesinin sahte olduğu tespit edildi. Kimlik bilgileri detaylıca araştırılan zanlının H.T. isimli şüpheli olduğu anlaşıldı. Gözaltına alınan zanlının, kardeşi S.T.’nin sabıkasız olmasından dolayı üzerine sahte sürücü belgesi düzenlediği ortaya çıktı. Gözaltına alınan zanlının, özellikle ev ve iş yerlerinden çelik kasaları soyduğu ve bu konuda uzmanlaştığı tespit edildi.

Şüpheli H.T.’nin, 21 ayrı suçtan kaydının olduğu ve 9 suçtan da arandığı öğrenildi. Cezaevinden firar ettiği anlaşılan zanlının, camları filmle kaplı aracıyla hırsızlık öncesi keşif yaptığı belirlendi. Önceden gözüne kestirdiği ev veya işyerinin önüne gelen zanlının, aracını arıza yapmış gibi gösterip, etrafına dubalar yerleştirdiği ve dışardan içerisi gözükmeyen aracından el dürbünüyle keşif yaptığı tespit edildi. Zanlının hırsızlık için gireceği ev ve işyerleri önünde saatlerce keşif yaptığı ve aracının içine de uyuyacak şekilde yatak yerleştirdiği öğrenildi. Küçük pencerelerden girecek kadar esnek bir vücuda sahip olduğu belirtilen zanlının, çaldığı kasaları 10 dakika içinde açabildiği belirlendi