Gaziler günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları bu yıl da kortej yürüyüşü ile başladı.

Gaziler günü kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

19 Eylül Gaziler Günü, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yürüyüş ile başladı. Silivri Kaymakamlığı önünden kortej yürüyüşü ile başlayan kutlamalara, Silivri Belediyesi Bando Ekibi de şarkılarıyla eşlik etti. Kutlama programı, Silivri Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumuyla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu törende günün anlam ve önemini belirten konuşma Gazi Ahmet Doğar tarafından yapıldı.

Törene Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Garnizon Komutanı Vekili Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Engin Gürsoy, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP ve AK Parti Silivri İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Silivri Muharip Gaziler Derneği Başkanı Adnan Gürcan, siyasi parti temsilcileri kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Silivrili gaziler  ile birçok vatandaş katıldı. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gazi Ahmet Doğar yaptı.Doğar konuşmasında ;

"Bugün Gaziler Günüdür bugün vatan için toprağa düşmüş, vatanı için kanını akıtmış, hayatının bağrında vatan bayrak demiş,elini ,kolunu bacağını,ülkesine ve milletine helal etmiş Mehmetçiklerimize milletimizin vefa günüdür. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin yanı sıra, Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varoluş mücadelesinde ve İç Güvenlik Harekatı sonucunda kazanılan gazilerimizi onurlandırıldığımız gündür Gaziler Günü, canlarını bu aziz ulusa adayan tüm gazilere kutlu olsun. Dün olduğu gibi bugün de, aynı inançla, bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. 19 Eylül’ün Gaziler günü olarak belirlenmesinin elbette özel bir önemi vardır. Hürriyet ve istikbal benim karakterimdir diyerek mili mücadeleyi başlatan devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı 19 Eylül 1921 tarihinde T.B.M.M de Milli mücadelede en ileri dönüm noktalarından biri olan Sakarya meydan savaşından sonra verilmiştir. Bu Konuda yapılan yasal düzenleme ile Büyük Öndere 19 Eylül tarihi ülkemizde Gaziler Günü olarak kutlanmasıdır. Devletimizin ve Milletimizin Gazilerimize verdiği önemin onlara duyulan şükran duygularının ifadesidir.Bir başka deyişle gaziler günü Sakarya günüdür.Ülkemiz ve milletimizin yok edilmesi için hazırlanan oyunun bozulduğu gündür.Bu nedenle özeldir.” Vatanımızın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden malul veya gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve onlara saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın bir ifadesidir.” Gazi Atatürk’ün bu sözleri, gazilerimizin tescil edilmiş en büyük gurur ve teminatıdır"ifadelerini kullandı.