Jandarma Yılbaşında Huzur Uygulaması Yaptı

Jandarma ekipleri, belirlenen 16 noktada, yılbaşı gecesini vatandaşların huzurlu geçirebilmesi için uygulama yaptı. 402 kişilik ekip ve 4 narkotik köpeğinin katıldığı uygulama, jandarma kamerası tarafından kaydedildi.

Jandarma Yılbaşında Huzur Uygulaması Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşların yılbaşı gecesini huzurlu bir şekilde geçirebilmesi için uygulama yaptı. 31 Aralık 2015 Perşembe günü 20.00-24.00 saatleri arasında jandarma asayiş, motosikletli asayiş, jandarma trafik, narkotik timler ile narkotik ve bomba arama köpek unsurlarının katılımıyla 16 noktada denetim yapıldı. Denetimlere 402 kişilik ekip ve 4 narkotik köpeği katıldı.

Denetimler sırasında eğlence mekanlarında tüketilen alkollü içeceklerden vatandaşların mağdur olmalarının önüne geçilmesi maksadıyla “Bandrollü Ürün İzleme Cihazı” (BÜİS) ile sahte ve kaçak olup olmadıkları kontrol edildi.

Yapılan denetimler sonucunda; 262 araç, 26 umuma açık yer, 3 akaryakıt istasyonu, bin 710 şahıs kontrol edildi, 519 şahsın sorgulaması yapıldı, 4 sürücüye ve 1 işletmeye 5 bin 541 TL para cezası uygulandı. Yapılan uygulama sonucu 4 aranan şahıs yakalandı, olumsuz hava şartlarından etkilenen 78 araca ise görevli jandarma personelince yardım edildi.