Bozoğlu: Silivri'de çok çalışıyoruz

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, Covid-19 salgını kapsamında Silivri'de alınan önlemler hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Bozoğlu: Silivri'de çok çalışıyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, Covid-19 salgını ile ilgili olarak Silivri çapında alınan önlemler konusunda yazılı bir açıklama yaptı.

Bozoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Kıymetli Hemşerilerim,

Tüm dünya, etkisi altında bulunduğu binlerce insanın hayatını kaybetmesine sebep olan Koranavirüs (COVID-19)’a karşı ciddi bir mücadele veriyor. Çok şükür ki, Türkiye dünyayı kasıp kavuran bu salgınla mücadele sürecini en iyi yöneten, ilk andan itibaren aldığı önleyici ve koruyucu tedbirlerle salgının etkilerini en aza indirerek kontrol altında tutmayı başaran ülkelerden birisi oldu. Bu süreçte tamamen yerli ve milli imkanlarla ürettiğimiz solunum cihazımızın gururunu yaşadığımız gibi, süper güç olduğunu iddia eden birçok ülkeye de yardım elimizi uzatarak yüzbinlerce maske, tulum, hijyen ve sağlık ekipmanını gönderdik. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milli ve yerli atılımlarla her yıl daha da güçlenerek dışa bağımlılığı azalan Türkiye’miz sağlık alanında da tüm dünyanın takdir edip övdüğü bir ülke olmuştur.

Değerli Dostlar,

Ulusal anlamda bu gelişimler yaşanırken AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı olarak bizler de salgının başlaması ile birlikte devletimiz tarafından yapılan tüm yasal uyarıları dikkate alarak, İlçemizde de bu salgının oluşturacağı can kaybı ve mağduriyetleri en aza indirgemek adına teşkilatımızın tüm kademeleri ile harekete geçtik.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ile Silivri Abdullah Bilgin Güllüoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu’nda ve Silivri Açık Cezaevi’ndeki tekstil atölyesinde maske ve tulum üretimini başlatarak Devlet Hastanemizin maske ve tulum ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olduk.

Silivri ikametli 34 vatandaşımızı bu süreçte gerekli kurumlarla görüşmelerine aracı olarak ülkemize getirdik ve karantinaya alındıkları süre boyunca sürekli iletişimde kalarak onları hiç yalnız bırakmadık.

İstanbul İl Başkanlığımız’ın vesilesi ile 5783 vatandaşımıza gıda yardımında bulunduk.

Rabbim Silivri’miz, ülkemiz ve tüm dünya mazlumları için daha nice işler yapmayı bizlere nasip eder inşallah.

Ayrıca Kaymakamlığımız bünyesinde kurulan ve desteğimizi hiç esirgemediğimiz Vefa Sosyal Platformu üzerinden gerçekleştirilen çalışmalara göre;

İlçemiz genelinde Vefa sosyal platformu üzerinden 2041 vatandaşımıza gıda kolisi ulaştırılmış ve bu konudaki çalışmalar devam etmektedir.

1000 TL’lik yardım kapsamında birinci aşamada 1497, ikinci aşamada 1153 ve 3. Aşamada 909 kişiye ulaşılarak toplamda 3559 haneye 3.559.000 Türk Lirası yardım dağıtılmıştır. 1000 TL’lik yardımların 3. aşama yardım başvuruları e-devlet kapısı üzerinden 31 Mayıs’a kadar devam edecektir.

İlçe Kaymakamlığımız yasak kapsamında da toplam 196.000 TL yardım dağıtımı gerçekleştirmiştir.

Kaymakamlığımızın yanında bizlerin de üyesi olduğu Türk Kızılay Silivri şubemiz de bu süreçte aktif olarak görev almakta, gönüllüleri ve şube yönetimi ile her kapıyı çalmaya çalışmaktadır. Bu bağlamda onlar da yasak olmadığı günler Vefa sosyal platformuna yardımcı olmakta, yasak olduğu günler de ise mahalle mahalle gezerek vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmaktadır.

Tüm bu çalışmalar çerçevesinde İlçe Kaymakamımız Sayın Ali Partal’a ve tüm personeline, Türk Kızılay Silivri Şube Başkanı Sayın Yunus Emre Kılıç’a, yönetimine ve tüm Kızılay gönüllülerine şükranlarımı sunuyor, en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum.

Birlik ve berberlik içerisinde geçmişte birçok zorluğu nasıl yendiysek bu salgını da yine bir ve beraber olarak, üzerimize düşen gerekli hassasiyetleri gösterip kurallara uyarak atlatacağımızdan hiç şüphemiz yok. Yeter ki yasal mecralardan yapılan tüm uyarıları dikkate alarak zorunlu haller dışında kendi sağlığımız ve sevdiklerimizin sağlığı için evlerimizden çıkmayalım.

Rabbim yüzünüzden tebessümü, evlerinizden neşeyi eksik etmesin. Allah’a emanet olun.

Mutlu Bozoğlu

Ak Parti Silivri İlçe Başkanı