2 Pilotun Cenazesi İstanbul'a Gönderildi

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde düşen uçakta bulunan 2 pilotun cesetleri dalgıçlar tarafından çıkartıldı. Cesetler, Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

2 Pilotun Cenazesi İstanbul'a Gönderildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesinde düşen uçakta bulunan 2 pilotun cesetleri dalgıçlar tarafından çıkartıldı. Cesetler, Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

TC-CAS tescilli SR22 tescilli CİRRUS tipi pervaneli uçak, Hezarfen Havaalanı'ndan Balıkesir'in Edremit ilçesine gitmek üzere havalandı. Tek motorlu uçak ile radar teması, Tekirdağ’ın Marmara Ereğilisi'nin yaklaşık 2 mil açıklarında kesildi. Uçakta öğretmen pilot Hikmet Aral ve Prestige Group Sinemaları'nın Kurucusu ve İşletme Sahibi Lisa Şener'in bulunduğu öğrenildi. Marmara Ereğlisi 2 mil açıklarında düşen uçağa ait parçalara ulaşıldı. Arama çalışmalarına başlayan ekipler ilk olarak uçağın parçalarına ulaştı. Daha sonra Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı dalgıçlar dalış yaparak 30 metre derinlikten ilk olarak parçalanmış vaziyette Lisa Şener’in cesedini çıkardı. Daha sonra ikinci bir dalış yapan dalgıçlar Aral’ın cesedini gemiye çıkarttı. Cumhuriyet savcısının gemide yaptığı incelemenin ardından cesetler limana çıkartıldı. Burada torbaya konan cesetler otopsi yapılmak üzere İstanbul’a gönderildi.

"YILDIRIM ÇARPMIŞ OLABİLİR"

2 cesede de yapılan yoğun çalışmalar sonunda ulaştıklarını ifade eden Kaymakam İrfan Demiröz, “Dalgıç arkadaşlar önce uçağın parçalarına sonra ise cesetlere ulaştı. Uçak büyük bir ihtimal hava muhalefeti nedeniyle yıldırım çarpması sonucu düşmüş olabilir. Biz bu şekilde değerlendiriyoruz” dedi.