Başkan Topbaş Silivri'de açılış yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silivri'de faaliyet gösteren İSMEK binasının resmi açılışını gerçekleştirdi. Topbaş, "Silivri'ye metro gelinceye kadar modern otobüslerle hizmet vermeye devam edeceğiz. Silivri'ye metro hayaldi, projelendirdik"dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Başkan Topbaş Silivri'de açılış yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tadilatı yeni tamamlanan İSMEK Kurs binasının resmi açılışı için Silivri’ye gelen İBB Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs gelene kadar Silivri Tüyap arasındaki İETT otobüslerine ilave araç tahsis edildiğini söyledi. İlave edilen 4 yeni otobüs seferlerine bugün başladı.

Mumhane sokak üzerinde tadilatı yeni tamamlanan İSMEK kurs merkezinin açılışına İBB Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl başkanı Selim Temurci, İstanbul 3.Bölge milletvekili adayı Tülay Kaynarca, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile AK Parti Silivri İlçe yöneticileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

“SİLİVRİMİZ HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK”

Törende konuşan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral “Güzel Silivri’miz böyle mutlu bir gün yaşıyor. Bunların inşallah devamı da olacak. Bugün zaman dâhilinde birkaç tane daha açılış vardı ama bugün İsmek’le başlamış olacağız. İnşallah bu süreçte yatırımlarımızın açılışını yaparak ta devam edeceğiz. Silivri İstanbul’un nadide ilçelerinden bir tanesi, bugün stratejik olarak ta D-100 karayolunun geçtiği tem otoyolunun geçtiği ve üçüncü köprünün de geçtiği İstanbul’da tek ilçemiz. O açıdan gerek stratejisiyle gerek ormanıyla, deniziyle, sanayisiyle, tarımıyla çok güzel bir ilçede yaşıyoruz. Elhamdülillah bu anlamda şanslıyız. Bu güzel ilçemiz her daim güzel hizmetleri de sonuna kadar hak ediyor. Siz değerli Silivrili hemşerilerimizde bu hizmetleri hak ediyor. Ben bununla ilgili olarak öncelikle Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız İstanbul’un abisi Silivri’nin de abisi Sayın Kadir Topbaş’a sizler adına çok büyük bir teşekkür ediyorum. Yürekten teşekkür ediyorum. Hâlihazırda bugün yine bir müjdeyi de sosyal medyada paylaştık. Bugün Sayın Başkanım İstanbul’a gelen 300 tane İETT otobüsünden ek seferler ilan etti. Silivrililere hayırlı olsun diyorum aynı zamanda. Devam eden hizmetlerimizden çok şükür itfaiye binamız, mezarlıklardaki binamız, İski binamız hâlihazırda devam ediyor. En büyük buradaki yatırımımız Türkiye’nin de göz ağrısı olabilecek arıtmalarımıza da birazdan geçeceğiz Selimpaşada da 3 ayrı noktada Arıtma tesisimiz var.Bu ne demek biliyor musunuz?Silivri’nin denizin temiz olacağı ve turizminin, ekonomisinin canlanması demek.Bunu ilerleyen günlerde çok daha anlayacağız ve göreceğiz bu büyük yatırımının getirilerini.Ben tekrar teşekkürü borç biliyorum kendisine ve siz Silivri Hemşerilerimizin her zaman her şeyin en güzeline layık olduğunuzu belirtmek istiyorum”dedi. 

“KADİR AĞABEYİMİZDEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK”

Açılış Konuşmasında İSMEK’in vatandaşlar için çok önemli ve güzel bir merkez olduğunun altını çizen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, "Mütevazılıği, azimli olması ve çalışkanlığın temsilcisi olarak görüyorum. Sadece İstanbul’da değil bunda sonraki siyasi yaşamında, Türkiye’ye çok yararlı siyasi hizmetler yapacağından hiç şüphem yok. Görev sürem içerisinde, başkan ile çok yakından çalışma fırsatım olmasa bile duruşuyla, devlet adamlığıyla, çok şey öğrendiğimiz ağabeyimiz farklı bir yanını da sizlere anlatmak istiyorum. Kendisi hem Türkiye Belediyeler Birliği ve Türkiye’yi dünyada temsil eden Dünya Belediyeler Birliği sıfatı ile aramızda şu an, Silivrili hemşerilerim adına kendisine hoş geldiniz diyorum, umarım Allah daha çok hizmetler yapmayı nasip eder" diye konuştu.

Açılış törenin de AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve 3.Bölge Milletvekili adayı Tülay Kaynarca da kısa birer konuşma yaptılar. 

İSMEK açılışına gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanarak bol bol fotoğraf çektirdi. Açılışta konuşan Topbaş, “Ninelerimizin çeyiz sandıklarındaki objeleri yeniden ürettiğimiz bu halk üniversitelerine yurtdışından gelen misafirlerimiz de hayranlık duyuyor. Afrika başta olmak üzere başka ülkelerden de öğrenciler alarak eğitip ülkelerine gönderiyoruz. Oralarda da İSMEK gibi kurslar açıyorlar. Öyle bir şehir düşünün ki yaşayanlar mutlu, işadamları orada olmak istiyor. İşte İstanbul’u böyle bir şehir yapmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Siyasi mülahazaları bir tarafa bırakarak birlikte çalışırsak Türkiye ve İstanbul daha büyük başarılara ulaşır” diye konuştu.

“SİLİVRİ’YE 1 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK”

Silivri'de 2005’ten itibaren İBB’ye bağlanmasına rağmen 2004’te göreve geldiklerinden itibaren ilçeye yatırım yapmaya başladıklarını anlatan Kadir Topbaş, şöyle konuştu: “Şu ana kadar Silivri’ye yaptığımız yatırımlar toplamı 1 milyar 467 milyon lira. İstanbul’un bütün ilçelerine hiç ayrım gözetmeksizin hizmet ediyoruz. İstanbul’un köyleri sıcak asfaltı, biyolojik arıtma tesislerini ve dere ıslahlarını bizim dönemimizde gördü. İstanbul’a alacağımız 400 otobüsten Silivri’ye de göndereceğiz. Buraya metro gelinceye kadar modern otobüslerle hizmet vermeye devam edeceğiz. Silivri’ye metro hayaldi, projelendirdik.”

“İNSAN HER ŞEYİ AFFEDER AMA ADAM YERİNE KONMAMAYI AFFETMEZ”

İstanbul’un yapılan yatırımlarla dünyanın değişik yerlerinden gelen insanların hayranlıkla baktığı bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu İstanbullularla birlikte başardık. İnsan her şeyi affeder ama adam yerine konulmamayı affetmez. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı bu anlayışla sizlere hizmet veriyoruz. Sizin kaynaklarınızı yine sizin için en iyi şekilde kullanıyoruz. İstanbul ve ilçe belediye başkanları bize 'abi' dedi. Biz de her türlü yardımı yapıyoruz. Daha geçen ay Belediye Meclisimizde siyasi ayrım gözetmeksizin bütün belediyelerimize toplam 150 milyar yardım yapma kararı aldık. Silivri’ye de bu kapsamda 230 milyon liralık yardım yapacağız” ifadelerini kullandı.

KADİR TOPBAŞ, BASIN İÇİN AYRILAN MİNİBÜSÜ KULLANDI

Açılış sonrası İSMEK kursunu gezen Topbaş, öğrencilerle sohbet etti. İSMEK kursundan ayrılan Topbaş, İBB tarafından basına ayrılan minibüsü kullanarak Selim Paşa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi İnşaatına kadar şoför koltuğuna oturdu. Yolda seyir halindeyken kendisini görüntüleyen gazetecilere el sallayan Topbaş, renkli görüntüler oluşturdu.

“HEDEF, 2 MİLYON KURSİYERE ÜCRETSİZ EĞİTİM”

2004’te 75 olan İSMEK’lerin sayısını 235’e çıkartan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kurslarında 33 ana dal altında toplam 348 branşta eğitim veriliyor. Silivri’deki İSMEK’te 20 eğitmen ile 30 branşta ücretsiz eğitim verilecek. Açıldığından bu güne kadar 1 milyon 860 bin kursiyerin ücretsiz eğitim gördüğü İSMEK, bu yıl 230 bin kursiyere hizmet vermeyi hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda, İSMEK toplam 2 milyonu aşkın kursiyere eğitim verilmiş olacak. 11 yılda İSMEK aracılığıyla 4 bin 120 kişiye iş olanağı sağlandı.