Boğluca Depremi !

Silivri'nin kanayan yarası olan Boğluca Deresi, geçtiğimiz ay başlanan ıslah çalışmasıyla çözüme doğru gidiyor.

Boğluca Depremi !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyükşehir tarafından özel bir şirkete devredilen Silivri Boğluca Deresi ıslah çalışmaları hızlı bir şekilde devam ederken, vatandaşlardan da şikayetler gelmeye başladı. Orman İşletme Müdürlüğü yanında devam eden “fore kazık çakma” işlemi sırasında, yakındaki binalarda artçı sallantılar oluşuyor. Vatandaşlar ise tedirgin. Silivri’nin kanayan yarası olan Boğluca Deresi, geçtiğimiz ay başlanan ıslah çalışmasıyla çözüme doğru gidiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkartılan ve özel bir şirkete devredilen çalışmalar kapsamında gelinen noktada büyük yol katedildi. Fakat, çalışmalar devam ederken şikayetler de artmaya başladı. Özellikle Boğluca Deresi’nin belediye konutları bölgesindeki çalışmalarda, apartman sakinlerini korku sardı. Kimi vatandaş gürültüden dolayı uyku sorununu dile getirirken, kimisi de kazık çakma işleminden ötürü sallantıları anlattı.


‘UYKUYA HASRETİM’

Boğluca Deresi ıslah çalışmaları süresinde uyku ve gürültü rahatsızlığı çeken apartman sakini A.T; “Benim 2 tane çocuğum var. Çocuklarımın 1 tanesi 3, ötekisi 5 yaşında. Gece geç saatlere kadar makine sesinden ve gürültüden uyuyamıyoruz. Çamaşırlarımızı yıkıyoruz, yıkadığımız çamaşırları balkonumuza asamıyoruz. Her yer toz toprak. Madem bir çalışma var, en azından çıkan toprağı taşısınlar” dedi. Çalışmalar kapsamında çevre güvenliğinin de eksik olduğunu söyleyen A.T; “Çevrede çocuklarımız oyun oynuyor ve inşaat alanında ne bir barikat ne de bir güvenlik şeridi var. Çocuklarımızı dışarıya salmaktan korkar olduk” diyerek tedirginliğini dile getirdi.

‘RESMEN DEPREM OLUYOR’

Boğluca Deresi ıslah faaliyetleri kapsamında dikkat çeken en önemli husus, Orman İşletme Müdürlüğü’nün yanında devam eden çalışmalarda, civarda bulunan 3 binanın sallanıyor olması... Fore kazık çakım makinesi, yerin 20 metre derinine demir kazıklar çakıyor. Bu şiddetli çalışma esnasında da, 15 metre yakındaki 6 katlı aparmanda artçı sarsıntılar rahat bir şekilde hissediliyor.
Sallantılar nedeniyle tedirginliklerini anlatan apartman sakinlerinden S.T.; “Ben en üst katta oturuyorum. İnanmasınız ama resmen çalışmalar başlayınca evimiz sallanıyor. 3 şiddetinde deprem oluyormuş gibi... Birde bu çalışmaların 5 ay süreceği söyleniyor. 5 ay boyunca bu sarsıntılar her gün devam ederse apartmanımızda ciddi zararlar ortaya çıkabilir. Kaldı ki, yanı başımızda 1999 yılındaki depremde ‘oturulamaz raporu’ verilen bir apartman var. Bu apartman bu sarsıntılardan bizden daha fazla etkileniyor. Bu binanın burada hala neden durduğunu ben de bilmiyorum ama bu hasarlı binanın dibinde çocuklarımız oynuyor. Bu bina yıkılırsa hem çocuklarımız hem de çevredeki apartmanlar çok ciddi zarar görür. Bunu düşünmek bile insanın kanını donduruyor” ifadesini kullandı.

YETKİLİLER GÖREVE

Yetkilileri göreve çağıran apartman sakinleri, bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Aksi takdirde büyük kazaların meydana gelebileceğini önemle vurgulayan vatandaşlar, yetkili ağızlardan rahatlatıcı bir açıklama yapılmasını istedi. Şuana kadar herhangi bir açıklama duymadıklarını söyleyen bina sakinleri, rahatsızlıklarıyla ilgili şikayetlerde bulunduklarını dile getirdi.