Işıklar Odalarla İşbirliği Protokollerine Başladı

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Peyzaj Mimarları Odası ile Sağlıklı Kentleşme ve Nitelikli Yapılaşma İçin Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği konusunda protokol imzaladı.

Işıklar Odalarla İşbirliği Protokollerine Başladı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)’ne bağlı temsilcilikler arasında; sağlıklı kentleşme, nitelikli yapılaşma, kültürel, tarihi ve doğal çevre değerlerinin korunarak geliştirilmesi için imzalanacak Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolünü Belediye Meclisi’nden geçiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, çalışmalara başladı. 24 meslek odasıyla genel olarak yapılan sözleşmeyi, tüm odalarla ayrı ayrı değerlendirme kararı alan Başkan Işıklar, Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi II. Başkanı Doğan Aydın ile işbirliği protokolünü imza altına aldı. Protokol töreninde Belediye Başkan Yardımcıları ve ilgili birim müdürleri de yer aldı.

IŞIKLAR: “HER İKLİM KENDİ FLORASINI YARATSIN”

Odalarla yapılan işbirliği protokolünün önemine dikkat çeken Başkan Işıklar: “Biz göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizdeki tüm oda ve sivil toplum kuruluşları ile uyumlu bir işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Ortak kararlar alarak hareket ediyor, birlikte ortak çalışmalara imza atıyoruz. Odaların daha da kurumsallaşarak, yerel yönetimlerin işleyişinde söz sahibi olmalarını istiyoruz. İlçemizin doğal dokusunu, yerel özelliklerini koruyarak yaşatmaya çalışan bir anlayışa sahibiz. Her iklim kendi florasını yaratsın. Taşıma bitkiler şehrin doğallığını bozuyor. Biz kendi hafızamızda bulunan, bu bölgeye özgü bitki ve ürün çeşitliliği ile ilçemizde modern bir kent kimliği yaratmak istiyoruz. Bu konuda birlikte hareket etmek Silivri adına önemli bir çalışma olacak” dedi.

AYDIN TEŞEKKÜR ETTİ

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi II. Başkanı Doğan Aydın: “İlginize çok teşekkür ederiz. Keyifli ve başarılı çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz” diyerek protokolü imza altına aldı. Peyzaj Mimarları Odası ile ilçede yapılacak çevre düzenleme çalışmalarında ortak hareket edilecek. İmzalanan protokol Şubat Ayı Meclis Toplantısı gündemine getirilecek.