Kadir Kaya ismini yaşatalım

Son Baskı Gazetesi'nden Ahmet Ermiş,yarın yayınlanacak olan köşe yazısında, Makamında Silahlı saldırıya uğrayarak yaşamını yitiren Mimarsinan Mahallesi Muhtarı Kadir Kaya'yı kaleme aldı.İşte Ermiş'in Kadir Kaya için.. başlıklı köşe yazısı

Kadir Kaya ismini yaşatalım

Kadir Kaya için.Yerelde gazetecilik yapmanın zor bir meslek olduğunu biliyordum, ama şu son birkaç haftadır daha iyi anlıyorum. Ama en azından bir gerçek var ki; gayretimiz ve mücadelemiz boşa değil. Bunu gördükçe daha iyi anlıyor ve misyonumuzun ne derece önemli olduğunu da daha iyi kavrıyorum.  Rabbim bu yolda inşallah beni ve ekibimizi ele güne muhtaç etmez, namerde de avuç açtırmaz.
Haftalardır aynı konular üzerinde kafa yorup duruyoruz. Silivri, biz yerel basınına malzeme konusu olacak öyle verilerle dolu ki, yeter ki gezelim dolaşalım. Ama işte… Her zaman diyorum ya gezip dolaşmak, araştırmak, kaynağına inmek, etik dediğimiz kavramın önemini kamuya yansıtacak, vatandaşın haber edinme özgürlüğüne sahip çıkacak ne kadar çabamız var... İyi bir gözden geçirmek lazım diye düşünüyorum. Elimizin altında bir malzeme yumağı bulduğumuzda peşi sıra koşturup “ondan” alınanı ona “satmak” ve bunu da bir marifetmiş gibi sağda solda anlatmak; tabiri caizse “mahalle dedikodusu” yapmaktan öteye geçmez… Bilmem anlayan anladı mı?

Bugün bu satırlardan önemli olduğunu düşündüğüm bir konuyu da hem siz kıymetli okurlarımız, hem de ilçemizin değerli yöneticileri ile paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden çok değerli muhtarımız Merhum Kadir Kaya ağabeyimizi, öncelikle tekrar hasretle ve özlemle yad ediyorum. İnşallah bu mübarek aylar içinde mekânı aydınlık ve cennet olur.

Uğradığı “çirkin saldırı” sonucu aramızdan ayrılması, gerçekten hem biz yakın tanıdıkları, hem hemşerilerini, hem de dost ve akrabalarında kolay kolay kapanmayacak bir yara bırakmıştır. Görevi başında hayatına son verecek yarayı da Kadir Ağabeyimize açan elleri kınıyorum.

Vatandaşımız maalesef bu olaylar ile yatıyor ve uyanıyor. Elin oğlu beline silahını koyup çarşının ortasında, koskocaman iş merkezine girip, bir sürü önemli kuruluşların olduğu binada “devletin muhtarına” kurşun yağdırabiliyor ve aynı şekilde çıkıp gidiyor. Sonra bizler de bunu yazıyor, çiziyor, anlatıyoruz. Ama ne yazık ki kendimiz çalıp kendimiz okuyoruz. Hala o New Center’in güvenlik sorunu ortadan kalkmış değil. Sanıyorum, kalkmayacakta... Zaten yapıldığı günden beri mimli bir yer. Ne temelinde, ne yapımında, ne yapıldıktan sonra üzerindeki lanet gitmedi.

Madem öyle, benim bu lanet olası iş merkezine sessiz kalan, yazdığımız konulara cevap vermeyen, yarın belki aynı olayın orada yaşanmasına göz yuman bu ilçenin değerli yöneticilerine bir önerim olacak. Belki bu duruma sessiz kalmazsınız da, bir yerlerden başlamanın sevincini bu ilçeye yaşatırsınız.

Son günlerde sürekli gündemimizde olan ve “belirli kesim”ler tarafından onaylanan, bir kısım tarafından da eleştirilen, Silivri’de yapılan cadde ve sokak isimlerinin değiştirilmesi ve bunu her kurum kendi çarkına çevirip üzerinden siyasi ya da idari pirim yapma savaşı içinde olup “Bize neden sorulmadı, biz istemiyoruz, bunu mu layık gördüler” derken, buyurun bir tanede ben kondurmak istiyorum..

Mimarsinan Mahallesi Muhtarımız Merhum Kadir Kaya ağabeyimiz, bu ilçeye hizmet eden bir isimdi. Vatandaşın oyları ile seçildi ve temsil ettiği mahalleye ciddi emekleri oldu. İlçemizden biriydi. En önemlisi, yukarıda bahsettiğim olayların hepsini makamında görevi başında iken oldu. “Yaşayanların ismi neden konuluyor” diyenlere cevap bu da. Şu anda ebedi hayata göç etmiş bir hizmet insanının ismini, çok tartıştığımız cadde sokak veyahut bir meydan, belki de bir park bile olsa koyalım. Bu değerli muhtarımızın hatıralarını yaşatalım. Silivri Kaymakamımız Sayın Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Sayın Özcan Işıklar, AK Parti İlçe Başkanı Sayın Metin Karakaş, CHP İlçe Başkanı Sayın Mümin Tuğlu başta olmak üzere, tüm sivil toplum kuruluşlarımıza bu hayırlı işte bir olmaya, birlikte karar almaya davet ediyorum.

Bırakın bir günlük tüm kıskançlık ve pirim duygularınızı, gelin bu önemli olduğunu düşündüğüm durumda birlikte karar alalım. En azından bunu hak etti Kadir Kaya muhtarımız.