Okuldan Kariyere Projesi Devam Ediyor

Silivri Belediyesi, SİAD ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında üç yıldır sürdürülen Okuldan Kariyere Projesi, öğrencilerin mesleki yatkınlıkları tespit edilerek, geleceklerine yön vermelerine olanak sağlanıyor.

Okuldan Kariyere Projesi Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi, SİAD ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ortaklığında başlatılan Okuldan Kariyere Projesi üç yıldır düzenli şekilde devam ediyor. Öğrenci merkezli kariyer danışmanlığını geliştirmeyi hedefleyen proje kapsamında, Silivri’de her yıl 8. Sınıf öğrencilerine Kariyer Yolu Testi (CPT) yapılıyor. İş ortamları ile ilişkilendirilmiş kişisel özelliklerin tanımlandığı test ile her öğrencinin yatkın olduğu kariyer eğilimleri tespit ediliyor. Bugüne kadar yaklaşık 6000 öğrencinin mesleki eğilimleri tespit edilerek, aileleriyle paylaşıldı.


 
ÖĞRENCİLER GÖZLEM YAPTI
Proje kapsamında ilköğretim okullarının son sınıf öğrencileri bölgedeki firmaların çalışma alanlarına inerek, yerinde gözlem yapıp, hangi işe yatkın olduklarını tespit edebiliyor. Kariyer eğilimi teknik yoğunluklu çıkan öğrenciler, Mesan Plastik Fabrikasını dolaşarak seçmek istedikleri meslekleri yerinde görme ve inceleme şansı buldu. Silivri Kaymakamı Faruk Bekârlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, SİAD Başkanı Hakan Kocabaş ve yöneticileri ile Kariyer İstihdam Ofisi yetkililerinin de yer aldığı fabrika ziyaretinde çalışmalar hakkında bilgi aldı.


 
SİLİVRİ EXPO 26-28 MAYIS’TA
İlçedeki iş potansiyellerini ve kariyer fırsatlarını bir araya getiren Silivri EXPO, bu yıl 26- 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek. Silivri Belediyesi ile SİAD işbirliğinde, Maxi Alışveriş Merkezinde bulunan eski mobilya mağazasında açılacak fuar, iş arayanları, yeni mezunları ve öğrencileri bölgede aktif faaliyette bulunan fabrika sahipleri ile buluşturacak.