Pasaj'da Ebabil kuşu buldu

Silivri'de berberlik yapan Musa Güneş isimli esnaf işyerinin pasajında farklı bir tür olduğunu düşündüğü kuşu koruma altına aldı. Güneş, İnternette araştırdığında kuşun Fil suresinin anlattığı ve birçok dini hikâyeye konu olan Ebabil kuşu olduğunu öğrenince büyük heyecan yaşadı.

Pasaj'da Ebabil kuşu buldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Musa Güneş, Mumhane Sokak üzerinde bulunan işyerinin pasaj girişinde, yerde çırpınan bir kuş gördü. Merak ederek yerdeki kuşu alan ve işyerine gelen Güneş, merak ederek internet üzerinden bulduğu kuşun türünü araştırdı. Bulduğunun Ebabil kuşu olduğunu öğrenen Güneş, kuşun nasıl beslendiğini bilmediği için meraklanarak yine internetten araştırmaya devam etti.
Musa Güneş, yaşadığı olayın şaşkınlığını ifade ederek, “Pasaj girişinde bir kuş gördüm. Bulduğumda normal bir kuş sandım. Ne olduğunu bilmiyordum. İşyerime gelerek internetten araştırdığımda ebabil kuşu olduğunu öğrendim. İlk kez ebabil kuşu görüyorum. İlk bakışta kırlangıç kuşuna benziyordu. Gerekli beslemelerini yaptım. Boşnak bahçeden de doğaya saldım” dedi.