Prof. Dr. İnan'dan korkutan açıklama: 'Tamamı kırılırsa 8'e yakın deprem üretebilir'

Jeoloji Profesörü Selim İnan, İstanbul'da beklenen büyük depreme ilişkin korkutan açıklamalarda bulundu. Marmara Denizindeki fay hattının 220 kilometre olduğunu belirten Prof. Dr. İnan, 'Marmara Denizinin içindeki fay hattının tamamı kırıldığı zaman 8'e yakın bir deprem üretebilir' dedi.

Prof. Dr. İnan'dan korkutan açıklama: 'Tamamı kırılırsa 8'e yakın deprem üretebilir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim İnan, 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki Elazığ depreminin ardından İstanbul'un depremselliğini değerlendirdi.
İstanbul'da beklenen büyük depreme ilişkin korkutan açıklamalarda bulunan Prof. Dr. İnan, “Marmara Denizinin içindeki fay hattının tamamı kırıldığı zaman 8'e yakın bir deprem üretebilir. Çünkü Marmara'daki fayın uzunluğu 220 kilometre. Ama parça parça kırılırsa, 100-110 kilometre uzunluğunda bir parça olursa o zaman üretebileceği deprem 7,5 a yakın bir deprem olabilecektir. 1999 Marmara depreminde 2,5 metreye yakın tsunami dalgaları da oldu. Dolayısıyla bu bölgede tsunami dalgaları da olabilir” ifadelerini kullandı.