'SEL'in ilk bilançosu

İstanbul'un birçok noktasında yaşanan sel felaketi sonrasında, yağmur hacmi ve verdiği zarar konusunda rekor kıran Gümüşyaka Elmalık mevkiinde temizlik ve ilaçlama çalışmaları devam ederken, İBB selin ilk bilançosunu da açıkladı.

'SEL'in ilk bilançosu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul’u dün sabah saatlerinde etkisi altına alan sel; ev, iş yeri ve araçları sular altında bıraktı. Herhangi bir can kaybı yaşanmaması sevindirici haber olarak gelirken, sel sonrasında çok büyük maddi kayıp yaşandı.

Gün boyu çalıştılar

Dün sabah saatlerinde selin en fazla zarar verdiği bölge olan Gümüşyaka Elmalık mevkiinde gerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gerekse de Silivri Belediyesi’ne bağlı çok fazla ekip tahliye ve kurtarma çalışmaları yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye ekipleri de botlarla evlerinde mahsur kalan vatandaşları tahliye etti. Vatandaşların yanı sıra çok sayıda evcil hayvan da sel sularından kurtarıldı.

Küçük Mert hastaneye ulaştırıldı

Gümüşyaka Mahallesi Elmalık Mevkiinde bulunan yazlıkçı bir aile Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezini arayarak ihbarda bulundu. Sağanak yağmur sonrasında elektriklerin kesilmesiyle solunum cihazını kullanamayan kas hastası 2 yaşındaki Mert Kara, Silivri Belediyesi ve itfaiye ekipleri tarafından bulundukları evden botla kurtarılarak, manuel oksijen tüpü ile hastaneye nakledildi.

İBB araç ve personel sayısını açıkladı

İstanbul'u etkisi altına alan şiddetli yağıştan sonra temizlik ve tahliye çalışmaları devam ediyor. Selden en çok etkilenen Elmalık mevkiinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Silivri Belediyesi’ne bağlı ekipler temizlik ve ilaçlama çalışmalarına başladı. Hasar tespit çalışmaları devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi e Silivri’de sel felaketine müdahalede bulunan temizlik ve tahliye ekiplerinin sayısını açıkladı:

İSKİ: 8 araç 15 personel, İTFAİYE:  14 araç 40 personel, YOL BAKIM: 7 araç 25 personel, İSTAÇ:  10 araç 20 personel, H.İLİŞKİLER: 3 araç 20 personel, DESTEK HİZMETLER: 1 araç 2 personel, ZABITA: 1 araç 8 personel, ATIK YÖNETİMİ İSTAÇ 2 araç 20 personel,

İtfaiye çok sayıda vatandaşı kurtardı

Öte yandan yükselen sel suları sonrasında evlerinde mahsur kalan vatandaşlar ve evcil hayvanlar da İtfaiye ekipleri tarafından botlarla ve sepetli merdivenlerle kurtarıldı. 15 ekiple olay yerinde olan Silivri, Beylikdüzü, Esenyurt, Avcılar İtfaiye ekipleri 460 vatandaşın yanı sıra 20 evcil hayvanı sular altında kalmaktan kurtardı. Aynı zamanda 77 araç da yine sular altından çıkartıldı.