Silivri’nin Çehresi Değişiyor

Silivri Belediyesi tarafından Alipaşa Mahallesi’nde başlatılan çift taraflı tretuvar, aydınlatma ve yağmursuyu hattı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Silivri’nin Çehresi Değişiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri genelinde eş zamanlı olarak başlatılan Silivri Belediyesi Prestijli Yol Yapım çalışmaları kapsamında, Alipaşa Mahallesi’nde başlatılan yol çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kaldırımı bulunmayan, tek taraflı aydınlatmanın olduğu Alipaşa yolu üzerinde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın talimatlarıyla belediye ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar bir hafta içerisinde tamamlanacak.  

 

ÇİFT TARAFLI TRETUVAR VE AYDILATMA ÇALIŞMASI

600 metre uzunluğundaki yolun her iki tarafında da başlatılan, 2 metre genişliğinde, yaklaşık 1200 m2 mineral yüzeyli beton parke taşı döşeme çalışmalarının devam ettiği Alipaşa yolunda; her iki tarafa ve kaldırım arkalarına da yaklaşık 2400 metre yol bordürü döşendi. Tretuvar çalışmalarının tamamlanmasının ardından Alipaşa yolu üzerine yine Silivri Belediyesi ekipleri tarafından 40 metre aralıklarla yaklaşık 30 adet aydınlatma direği dikilecek. Aydınlatma direkleri yolun her iki tarafında da yapılacak.

 

YAĞMURSUYU HATTI VE IZGARALARI DA YAPILACAK

Mevcut durumda yağmur suyu hattı ve yağmursuyu ızgarasının olmadığı Alipaşa yolunda, Silivri Belediyesi tarafından yapılan yol düzenleme çalışmaları kapsamında Yaklaşık 500 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı ile yağmursuyu ızgaraları yapılacak. Yeni yapılan kaldırım ile mevcut asfalt yol arasında kalan 3600 m2’lik toprak yol boşluğuna da yaklaşık 360 ton yeni asfalt dökülecek.