Tabip Odası, Başhekimin tutumunu kınadı

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu, yaptığı basın açıklamasıyla Silivri Devlet Hastanesi yönetimini kınadı.

Tabip Odası, Başhekimin tutumunu kınadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

İstanbul’daki pek çok kamu ve özel hastanede gerçekleştirilen, gerçekleştirilmekte olan temsilci seçimleri, 14 Kasım 2012 tarihinde Silivri Devlet Hastanesi’nde de yapıldı. Ancak temsilci seçimlerine dair yazımızın tüm hastane başhekimliklerine Ekim ayı başında gönderilmiş olmasına rağmen hastane başhekimliğinin “izin alınmadığı” gerekçesiyle seçimleri engellemek istemesi tepkiyle karşılandı.

14 Kasım 2012 günü saat 12.00’da temsilci seçimi yapmak üzere bir araya gelen hekimlere ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fethi Bozçalı’ya “gerekli iznin olmadığı, toplantı salonunu kullanamayacakları” bildirildi. Dr. Fethi Bozçalı’nın konuyu başhekim ve hastane müdürüyle görüşmek istemesi üzerine, her iki yetkilinin de Hastane CEO’su ile toplantı halinde oldukları, görüşme yapamayacakları iletildi. Temsilci seçimini hastane doktor odasında gerçekleştirmek isteyen hekimler bu kez de odaya giren güvenlik görevlisi tarafından dile getirilen “toplantı yapılamayacağı, aksi halde polis çağrılacağı” tehdidiyle karşılaştılar. Ancak bu tehdide rağmen temsilci seçimlerine devam edildi ve 2012-14 döneminde görev yapacak temsilcilerimiz belirlendi.

Toplantı devam ederken doktor odasına gelen hastane müdürünün, kendilerine yazılı bir başvuru yapılmadığında ısrar etmesi üzerine temsilci seçimleriyle ilgili gönderilen yazımızın tarih ve evrak numarası verildi. Bu baskıcı ve tehditkâr tutum ise Yönetim Kurulu Üyemiz Dr. Fethi Bozçalı tarafından bir tutanakla kayıt altına alındı.

Kamu Hastane Birlikleri ve CEO döneminin hekimlere ve hekimlik ortamına yönelik sonuçlarının neler olabileceğine de örnek olan bu keyfi tutumu kınıyor, konunun takipçisi olacağımızı duyuruyoruz.

 

İSTANBUL TABİP ODASI YÖNETİM KURULU