Yeni hafriyat depolama sahaları faaliyette

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü’nün tarafından yapılan çalışmalar neticesinde projelendirilen yeni “Hafriyat Toprağı ve İnşaat/yıkıntı Atıkları Depolama Sahaları” faaliyete geçti.

Yeni hafriyat depolama sahaları faaliyette
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıkları depolama alanlarının sayısını arttırarak, inşaat yıkıntı atıklarının çevre kirliliğine sebep olmasının önüne geçiyor. Çevre konusunda hayata geçirdiği projelerle kentin çehresini değiştiren Büyükşehir, çevre kirliliğinin önüne geçmek adına yaptığı denetimlerle, hafriyat atıkları için gösterilen alanlar dışında izinsiz hafriyat dökümüne de engel oluyor.

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü uhdesinde bulunan, madencilik faaliyetlerinin sona ermesi neticesinde Orman İdaresine teslim edilen sahalar, ilgili Kanun ve Yönetmelikler kapsamında Orman İdaresi tarafından Büyükşehir’e tahsis ediliyor. Tahsis edilen sahaların döküm alanına dönüştürülmesi çerçevesinde yapılan çalışmaların akabinde, yeni döküm alanları hizmete alınıyor. Döküm alanlarının hafriyatlarla doldurulmasının ardından bölge ağaçlandırılarak doğal yapısı bozulan alan rehabilite edilmiş oluyor.

Hayata geçirilen bu proje ile İstanbul’a devam eden inşaatlardan çıkan yıkıntı ve hafriyat atıkları çevre kirliliğinin önüne geçilecek şekilde depolanıyor ve hafriyatla dolan depolama sahaları da ağaçlandırılarak doğal yaşama kazandırılıyor.

Söz konusu sahalar:

Silivri İlçesi Seymen Köyündeki 537 No’lu bölme (1 Milyon 227 Bin Metreküp Depolama kapasitesine sahip)
Silivri İlçesi Seymen Köyündeki 473 No’lu bölme (4 Milyon 247 Bin Metreküp Depolama kapasitesine sahip)
Şişli İlçesi, Ayazağa Köyü, Dereboyu Mevkii, 40 No’lu bölme (4 Milyon 405 Bin Metreküp Depolama kapasitesine sahip)
Eyüp İlçesi, Ağaçlı Köyü, 52 No’lu bölme (4 Milyon 405 Bin Metreküp Depolama kapasitesine sahip)
Şile İlçesi, Kurnaköyü, 30-38-75 No’lu bölmeler (1 Milyon 401 Bin Metreküp Depolama kapasitesine sahip)
Şile İlçesi, Yeşilvadi Orman İşletme Şefliği, 43 No'lu bölme (120 Bin Metreküp Depolama kapasitesine sahip)
Şile İlçesi, Yeşilvadi Orman İşletme Şefliği, 101 ve 103 No'lu bölmeler (62 Bin Metreküp Depolama kapasitesine sahip)
Beykoz İlçesi, Paşamandıra Köyü 246 ve 247 No'lu bölmeler (247 Bin Metreküp Depolama kapasitesine sahip)

Böylece; atık bertaraf yerlerinin atıkların üretildiği yerlere mümkün mertebe yakın olmasını sağlanarak daha ekonomik bir şekilde ve düzenli depolama alanlarında bertarafı sağlanmış oluyor.