CHP adayları kendilerini tanıttılar

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayları Silivri Mega Saray'da düzenlenen programda kendilerini tanıttılar. Selami Değirmenci'nin konuşması ise salonda gerilimin kısa süreli yükselmesine sebep oldu.

CHP adayları kendilerini tanıttılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adaylarının Mega Saray’da düzenlenen tanıtım programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil sahneye çıkarak bir konuşma yaptı.

Göçengil : “Türkiye karanlığa, uçuruma gidiyor”

Göçengil konuşmasına başlarken öncelikle 2 Mart tarihi ile göreve başlayan ilçe yönetimini sahneye davet etti. Ardından da tüm Cumhuriyet Halk Partisi İlçe yapılanmalarına teşekkür eden Göçengil, ‘Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun eseri Cumhuriyet’e olan saldırılar on üçüncü yılına girdi. Yıllardır Türkiye karanlığa, uçuruma gidiyor. Söylemekten öteye geçemediğimiz AK Parti politikalarını durdurmak CHP iktidarı ile olacaktır. Şimdi birlik, dirlik ve son uyanış zamanıdır. Biz sosyal demokratlar söylem ötesine geçmeliyiz. Halkın iktidarını halk için kullanacağımızı anlatmalıyız. Bizler Türkiye’yi kuran büyük bir partinin neferleriyiz. Üyelerimiz ve partimize inanan vatandaşlarımızın oluşturduğu yönetimler ile topluma hakaret eden, küçük görmeye çabalayan ve kendi hükümdarlığını kurmaya çalışan mevcut iktidara karşı demokratik yollar ile mücadelemizi vereceğiz.

29 Mart günü partimizde demokrasi ile yapılacak olan ön seçime katılarak kendine yer bulamayan ablalarımız, ağabeylerimiz ve kardeşlerimizin aynı inanç ile ülkemizin geleceği için mücadelesine devam edeceğine inanarak, saygılarımı sunuyorum.

Işıklar: “Toplama kampının bulunduğu yerdesiniz”

İlçe Başkanı Göçengil’den sonra sahneye çıkan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise, ‘Ev sahibi olarak sizlere ‘Hoş geldiniz’ diyorum. 1 ay süre içerisinde tanıma fırsatı bulduğum aday adaylığı sürecine katılmış bütün aday adaylarımıza, bu yürekli mücadeleye destek verdikleri ve bu demokrasi şölenine katkı sundukları için teşekkür ediyorum, hoş geldiniz diyorum. En son 1977 yılında yapılan ön seçimi hatırlıyorum. Bir şölen yaşadık. Ondan sonra katılımcı demokrasinin enerjiyi dışarı yansıtmanın en önemli etkeni olduğunu söyledik. Bugün bu süreç başladı. Bu sürecin bir kader çatışması olduğunu gözlemliyoruz. Bugün Silivri’desiniz. Silivri’yi dinliyorsunuz. Adaletin, eşitliğin, yerle bir edildiği toplama kampının bulunduğu yerdesiniz. Top yere vurdu ve buradan zıplayacak. Demokrasinin tarihi burada yazıldı. Bu davalarla hukukun nasıl yok edildiğini, insan özgürlüklerinin burada nasıl parça parça kırılarak yok edildiğini gördünüz. Severek yaşamak en büyük meydan okumaktır.  İşte biz bugün örgütümüzle üyemizle partilimizle birbirimizi sevmek zorundayız. Böyle bir mecburiyetimiz var. Yolunuz açık olsun hepinizi tebrik ediyorum.’ şeklinde konuştu.

Özcan Işıklar’ın konuşmasının sonrasında ise programın başında kura ile belirlenen sıraya göre adaylar konuşmalarını gerçekleştirdi. İlk sırada Dilruba Önal konuşmasını yaparken onu Selami Değirmenci ve Mümin Tuğlu takip etti. Özellikle Selami Değirmenci’nin yaptığı konuşma salonda gerilimin kısa süreli yükselmesine sebep oldu. Silivri’den aday olan bu isimlerin ardından da bölgenin kalan diğer adayları kendilerini tanıttıkları konuşmalarını gerçekleştirdiler.