Değirmenci: '8 Haziran'da her şeyi anlatacağım'

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü'nün Mega Saray'da düzenlediği aday tanıtım toplantısındaki konuşmasında Selami Değirmenci, şimdilik susacağını ancak 8 Haziran'da her şeyi anlatacağını söyledi.

Değirmenci: '8 Haziran'da her şeyi anlatacağım'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mega Saray’da düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Selami Değirmenci, yerel basında son dönemlerde hakkında çıkan haberler için partisine zarar gelmemesi adına şimdilik susacağını ancak seçim sonrası bütün konulara açıklık getireceğini belirttiği konuşmasında şunları söyledi:

“Seçim kazanmanın bir değeri yok değil mi?”

“Öz geçmişim içinde bu partide yöneticilik yaptığım yıllar, üst üste belediye başkanlığı yaptığım yıllar yok. Görüyorsunuz. Farkındasınız değil mi? Onların değeri yok değil mi değerli arkadaşlar? Bu partiye barajın altında kaldığı dönemde seçim kazandırmanın bir önemi yok değil mi? Söyleyin onları.

Aslında burada çok farklı şeyler konuşmamız gerekiyor. Değerli arkadaşlar; 2015 seçimleri belki de Türkiye’nin rejiminin değişeceği bir seçim olacak. 2015 seçimlerinde CHP’nin iktidarını sağlayamazsak, hiç değilse iktidar ortağı yapamazsak bundan sonraki seçimlerin hiçbirinin demokratik bir seçim olmayacağını, kimin genel başkan kimin milletvekili adayı olacağının hiçbir öneminin kalmayacağını bilmemiz gerekiyor. İç hesaplaşmalarla iç kavgalarla hiçbir yere varılamayacağını bilmemiz gerekiyor. Bu şekilde olmaz değerli arkadaşlar. Az sonra bu konuya değineceğim ama öncelikle başka bir konudan bahsetmek istiyorum. Değerli arkadaşlar, örgütlerin baskısıyla da olsa başta sayın genel başkanımız ve parti meclisimiz çok uzun yıllar sonra da olsa ön seçim ile milletvekili adaylarını belirleme kararı almıştır. Bu çok saygı duyulacak bir karardır. Gerçekten bütün kalbimle kutluyorum. Karar sizin mühür sizin. Bundan önceki seçimlerde aday adayı olan bölgesel arkadaşlarımızın hiçbirinin listelere girmediğini bölge dışından hatta parti dışından listelerin doldurulduğunu onların seçimleri için mücadele verdiğimizi ama onları seçildikten sonra hiç görmediğimizi hep gördük. Bunlara şahit olduk. işte şimdi karar sizde. Kim bu işi daha iyi yapar? 71.000 üyemiz buna karar verecek. Kim bu işe layık, kim bu işin altından kalkar, kim seçildikten sonra ‘ Ben artık yoruldum, ben artık sıkıldım, ben artık kimselerle görüşmek istemiyorum’ demez onu seçeceksiniz. Sizin için, bu millet için, bu vatan için kim koşturacaksa, gecesini gündüzüne kim katacaksa ona siz karar vereceksiniz. 13 ilçenin çok değerli üyeleri. Çok önemli ve çok tarihi bir karar veriyorsunuz. Her türlü kurgudan uzak, her türlü telkinden uzak, kendi hür iradenizle inandığınız güvendiğiniz adayları aday yapın lütfen. Ne bizim söylediğimizin ne de başkasının söylediğinin sizin için bir önemi olması. Buna bu şekilde karar verin. Sürem doluyor ama çok kısa başka bir şeye değineceğim.

“Bir kuruş haram yemedim, çocuklarıma da yedirmedim.”

Değerli arkadaşlar. Geçtiğimiz günlerde hakkımda çok ahlak dışı suçlamalar yapıldı. Bunlara cevabımı elbette 8 Haziran’a erteliyorum. 8 Haziran’a kadar partimin zarar görmemesi adına konuşmayacağım. Aday olsam da olmasam da seçilsem de seçilmesem de 8 Haziran’da her şeyi sizin önünüze çıkıp anlatacağım. Ben onuru için politika yapmış bir insanım. Hayatım boyunca sadece onurum için namusum için politika yaptım. Bir kuruş haram yemedim. Ben bir kez dahi soruşturma geçirmedim. Ben yargılanmadım. Ben yolsuzluktan, rüşvetten, zimmetten ceza yemedim. Ben çocuklarımın kursağından bir kuruş haram lokma geçirmedim. Ben kaynağı olmayan paralarla çocuklarımı beslemedim. Ben kaynağı olmayan paralarla çocuklarımı ev sahibi, araba sahibi yapmadım. Ben kaynağı belli olmayan paralarla yaşantımı sürdürmedim. Elbette ki söyleyeceğim çok şeyler var. Ama bunların hepsini 8 Haziran’a erteliyorum. Bunları söylemek zorunda olduğum için de hepinizden özür diliyorum. Sizlerin en doğru kararı vereceğinizi, o listeyi yazarken vicdanınızı kullanacağınızı çok iyi biliyorum. Hepinizi saygılarımı sevgilerimi sunuyorum.”