Değirmenköy bir 'İLK'e ev sahipliği yaptı

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü destekli yapılan ve bu yıl ilki kez yapılan açıkta sırık domates yetiştiriciliğinin ilk hasadı gerçekleştirildi.

Değirmenköy bir 'İLK'e ev sahipliği yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu yıl Değirmenköy Mahallesi çiftçilerinden İsmet ASAN ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ortaklığıyla ilki gerçekleştirilen açıkta sırık domates yetiştiriciliği projesinin hasatı yapıldı. Antalya’da faaliyette bulunan ve %100’ü milli sermaye ve yerli üretim olan Yüksel Tohumculuk’a ait 6 çeşit tohumun (Cemal, Alvin, Gülpembe, Alaturka, 234, 231) bölgeye adaptasyonu ve verim özelliklerini belirlemek amacıyla yapılan projenin ilk hasadına İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal BENLİ, Ziraat Odası Başkanı Metin GÜRSU, Önder çiftçi derneği başkanı Metin Oral, Selimpaşa Tarımsal Kalkınma kooperatifi başkanı Aygören Atınç, Silivri Sebze Üreticileri Birliği Üyeleri, Silivrili Kadın çiftçiler, Seymen Süs bitkileri yetiştiricileri Kooperatifi yetkilileri, Değirmenköy sulama koperatifi yetkilileri, çok sayıda muhtar, çiftçiler ve İlçe Tarım Müdürlüğü teknik elemanları katıldı.

Benli: Karlı üretimin yollarını göstermeyi ilke edindik
İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal BENLİ Silivri’de ilk olarak açık alanda sırıkla domates yetiştirildiğinin yapıldığını belirterek, örnek projelerle devam edileceğini bildirdi. Benli konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Tarlada 6-7 ton dekar başına domates alınabilirken tarlada sırıkla domates yetiştiriciliğinde 10-15 ton arasında verim alınabilmekte olup, birim alandan daha fazla verim alınmış olmaktadır. Bu uygulamayı çiftçilerimize yerinde gösterdik. Diğer çiftçilerimizin de bu uygulamaya geçmesi tavsiye edilmektedir. Bu yılki sebze hasadımızın (domates, bamya, karpuz, kavun vb.) hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak çiftçilerimize her zaman yol gösterme, daha karlı üretimin yollarını göstermeyi ilke edinerek tarımsal ödemelerle de çiftçilerimizi desteklemekteyiz. Emeği geçen ve bizim burada Türk Bayrağı altında toplanmamıza vesile olan herkese teşekkür ediyorum.
Çiftçilerin tarla gezisi, toplu fotoğraf çekilişi ve ikram ile hasat programı sona erdi.