Eğitim-Sen'den 13 Şubat Eylemi

Eğitim-Sen üyeleri, eğitimde yapılan düzenlemeleri protesto etmek amacıyla sendika merkezinden Uğur Mumcu meydanına kadar slogan atarak yürüdü. Yürüyüşe birçok sendika ve siyasi partiler destek verdi.

Eğitim-Sen'den 13 Şubat Eylemi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri sahilinde bulunan sendika temsilciliği önünde toplanan grup sloganlar eşliğinde Uğur Mumcu meydanına kadar yürüdü. Yürüyüşe Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP’li meclis üyeleri, CHP ve HDP temsilcileri ile sendika üyeleri katıldı.

Uğur Mumcu meydanında basın açıklamasını yapan grup adına Asuman Eraslan okudu. Açıklamada “12 Eylül darbeci zihniyetinin günümüzde temsilcisi konumunda olan AKP iktidarı başta eğitim sistemi olmak üzere bütün alanlarda kendi siyasal ve ideolojik hedefleri doğrultusunda tekçi ve baskıcı otoriter uygulamalar üzerinden tüm topluma dayatmaktadır. Siyasi iktidar eğitimde bilimsel, laik ve demokratik ilke ve değerleri temel almak yerine farklı din mezhep ve kimlikleri yoksa sayan ayrımcı ötekileştirici politikalar hayata geçirmektedir” ifadeleri kullanıldı.