40 Ülkeden 40 Genç 40 Türk Genciyle Buluşuyor

İstanbul Aydın Üniversitesi Unesco Kültürel Diplomasi Kürsüsü, 40 Ülkeden 40 Genci Diyalog Çemberi Projesinde 40 Türk Gençle Buluşturuyor

40 Ülkeden 40 Genç 40 Türk Genciyle Buluşuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Aydın Üniversitesi Unesco Kültürel Diplomasi, yönetim ve eğitim kürsüsü, kentsel gelişim derneği işbirliğinde 8-9-10 Nisan 2016 tarihinde Silivri belediyesi desteğiyle gerçekleştirilecek diyalog çemberi projesi imza töreni ve açılış töreni 19 Mart 2016 tarihinde yapılacak.

Proje kapsamında 40 farklı ülkeden 40 genç, 40 Türk genç akranıyla üç gün sürecek etkinlikler düzenleyecek.


UNESCO, Birleşmiş Milletler'in bir özel kurumu olarak, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra, 1946 yılında kurulmuştur.  İstanbul Aydın Üniversitesi UNESCO Kültürel Diplomasi, Yönetişim ve Eğitim Kürsüsü UNITWIN Projesi, eşleştirme ve ağ kurma yoluyla üniversitelerarası işbirliğinin ve akademik hareketliliğinin güçlendirilmesi amacıyla çalışmalar yapmaktadır.

Proje, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde üniversite eğitimi gören 2300 uluslararası öğrenci içinden 40 öğrencinin 40 Türkiyeli gençle 3 gün geçirmesini; Türkiye kültürünü ve sosyal yaşamını 40 Türkiyeli gençle düzenleyecekleri proje faaliyetleri ile tanımasını amaçlıyor.

Proje aynı zamanda Türk gençlerinin,  40 farklı ülke insanının, kültür ve sanatlarıyla tanışmasını da sağlayacak.

19 Mart 2016 tarihinde düzenlenecek proje açılış toplantısında, İstanbul Aydın Üniversitesi Unesco Kürsüsü Başkanı Prof.Dr. Nazım İrem, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Kentsel Gelişim Derneği Başkanı Vural Sönmez proje ortaklık metnini imzalayacaklar.

Tanıtım toplantısında UNESCO -  Diyalog Çemberi Proje hakkında kamuoyu ve basın bilgilendirmesi yapılacak.