Akademik İngilizcenin Püf Noktaları Nelerdir?

Akademik İngilizce dili, Üniversiteler ve diğer yükseköğretim kurumlarında kullanılan sözlü, yazılı, işitsel ve görsel dili ifade eder.

Akademik İngilizcenin Püf Noktaları Nelerdir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akademik İngilizce dili, Üniversiteler ve diğer yükseköğretim kurumlarında kullanılan sözlü, yazılı, işitsel ve görsel dili ifade eder. Akademik İngilizce, kullanıldığı disipline özgü kelime haznesi, dilbilgisi, sözdizimi ve noktalama işaretleri içerir; bunun yanı sıra spesifik makaleler ve laboratuvar raporları gibi yayınlarda aktif olarak kullanılır. 

Akademik amaçlar için İngilizce öğrenerek, makale ve kitap yazmak, derslere katılmak, not almak gibi çok çeşitli faaliyetlerde bulunabilirsiniz. Speakingline, akademik İngilizce hakkında bazı bilgileri derledi.

Akademik İngilizce Ne İşe Yarar?

Akademik İngilizce dilindeki yeterlilik, akademik kurumlarda faaliyet gösterirken akademik bilgi ve beceri edinme sürecinizi hızlandırır. Akademik İngilizce kişisel olmayan, resmi ve objektif olacak şekilde tasarlanmıştır ve bilgi almak için pasif bir ses kullanır, ayrıca baştan sona referanslar ve alıntılar kullanır. Yazıların, raporların, makalelerin ve tezlerin dilidir. Speakingline ile akademik İngilizce dünyasına etkili bir giriş yapabilirsiniz!

Akademik İngilizcenin Püf Noktaları

Akademik İngilizce için gereklilikleri ve hangi gramerin kullanılacağını bilmek, akademik İngilizce dili için doğru yazı stilini daha kolay benimsemenize yardımcı olur. İşte bazı önemli noktalar:

  • Araştırma ile bildirilen argümanları kullanın. Bunlar başka kitaplar ve makaleler, birinci şahıs araştırması veya her ikisinin bir kombinasyonu olabilir. Başka kaynaklara atıfta bulunmak, akademik İngilizce dilini kullanırken çalışmanızı desteklemek için çok önemlidir.
  • Bulguları açıklarken, “may” ya da “might” gibi hafif ifadeler kullanın. Metnin tamamında dikkatli bir dil tercih edin.
  • Kişisel yazım tarzı yerine, "Ben" veya "siz" gibi sözcüklerden kaçınarak kişisel olmayan bir tarza sahip olun.
  • Nesnel bir bakış açısına sahip olun ve duygusal sonuçlar yerine gerçekleri kullanın; örneğin, “bulgular çok şaşırtıcı” demek yerine “bulgular çok önemlidir” diyebilirsiniz.
  • Pasif cümlelere ağırlık verin. Örneğin “köpeğe bir miktar yemek verdim” yerine “köpeğe bir miktar yiyecek verildi” diyebilirsiniz.
  • İki veya daha fazla bilgi parçasını tek bir cümleyle birleştirerek daha derli toplu bir metin inşa edin.

Hem günlük konuşma dili hem de akademik İngilizce için konuşma pratiği yapmanız büyük fark yaratır. Speakingline alanında deneyimli ve anadili İngi

lizce olan eğitmenlerle kendi belirleyeceğiniz bir takvime göre konuşabilirsiniz. Evinizin rahatlığında İngilizce öğrenmek için hemen şimdi Speakingline ile tanışın.