Mektebim Okulları'nda Cumhuriyet Coşkusu

Mektebim Okulları 29 Ekim Salı günü, Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladı.

Mektebim Okulları'nda Cumhuriyet Coşkusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul- 29 Ekim Salı günü saat 15:00 – 17:30 saatleri arasında, Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde, Mektebim Okulları Cambridge Complete Solutions Schools Beykent Kampüsü kolej öğrencileri, düzenledikleri “Cumhuriyetimizin 90. Yıldönümü” etkinlikleri ile okul yöneticileri ve velilere büyük bir bayram coşkusu yaşattı. Cumhuriyet Bayramı’nı gününde ve 90. yıl coşkusuna yaraşır bir kutlamayla karşılayan Mektebim Okulları öğrencileri, günün anlam ve önemine vurgu yaparken, 90 yıllık Cumhuriyet tarihimizle duydukları gururun da altını çizdiler. Büyük Önder Atatürk’ten aldıkları özgürlük ve bağımsızlık meşalesini sonsuza taşıma sözü veren öğrencileri, Mektebim Okulları Eğitim Koordinatörü Şule Yurcu ve Kurucu Ümit Kalko yaptıkları konuşmalarla destekleyerek yüreklendirdiler.

Cumhuriyet Bayramı 90. Yıl kutlama programı, Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 15:00’te verilen kokteyl ile başladı. Atatürk’ün sevdiği şarkılar eşliğinde kokteylde velileri ile biraraya gelen okul yöneticileri, bu yıl eğitim öğretime başlayan bir okul olarak kutladıkları ilk Cumhuriyet Bayramı’nın heyecanını paylaştılar. Daha sonra konukların saat 16:00’da tören alanına geçmesinin ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko’nun yaptığı konuşma ile kutlama ve etkinlikler başladı. Kalko konuşmasında; Cumhuriyet’in kazanımlarından ve 90. yılın gurur ve sevincini öğrenci ve velilerle paylaşmaktan duyduğu mutluluğun altını çizdi. “Atatürk’ün devrimleriyle aydınlanan yolumuzda, onun açtığı Millet Mektepleri’nden aldığımız meşaleyi Mektebim Okulları olarak sonsuza taşıma azim ve kararlılığındayız.” sözleriyle konuşmasını sonlandıran Kalko, tüm konukların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

 

Öğrencilerin büyük bir heyecan ve özveri ile hazırladıkları gösteriler, Mektebim Okulları Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden Aydan Sipahi’nin keman dinletisi ile başladı. Mektebim Okulları Beykent Kampüsü 5. sınıf öğrencilerinden Sude Ocak’ın seslendirdiği Cumhuriyet şiiri ve Kaan Özdemir’in Bugün isimli şiirinin ardından 5, 6 ve 7. Sınıf öğrencilerinin 29 Ekim Oratoryosu velilere sunuldu. Mektebim Okulları Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Ayşegül Berker’in büyük beğeni toplayan piyano dinletisinin ardından, Mektebim Okulları’nın yabancı öğretmenlerinin, Atatürk ve Cumhuriyet ile ilgili düşünceleri, yine yabancı öğretmenlerden James Pietsca’nın Atatürk ile ilgili duygularını paylaştığı konuşması ise büyük sempati topladı. Toplu Orkestra dinletisi ve Mektebim Okulları Beykent Korosu’nun seslendirdiği “İzci Marşı”, “Cumhuriyet Marşı” ve Livaneli’nin bestesi “Ey Özgürlük” şarkılarının ardından, Eğitim Koordinatörü Şule Yurcu’nun “Bir Resim Yap Çocuğum” şiiri eşliğinde yapılan Atatürk resmi tamamlandığında, salon büyük bir coşkuyla gösteriyi alkışladı. Tüm konuklar, okul yöneticileri ve öğrencilerin ayakta hep beraber söylediği 10. Yıl Marşı ve konfeti yağmuru ile gösteri sonlanırken yaşanılan coşku herkesi duygulandırdı.

Veliler gösterinin sonunda Atatürk Kültür Merkezi’nden ayrılırken gerek okul kurucusu Ümit Kalko’ya gerekse yönetici ve öğretmenlere beğeni ve teşekkürlerini iletti. Çıkışta velilere karanfil ve Cumhuriyet’in 90. yılına özel bir çerçeve hediye edildi.