Minik öğrencilerin okuma sevinci

Selimpaşa İlkokulu 1/C sınıfı öğrencileri, az bir zamanda çok yol kat ederek okumaya geçtiler. Hayatlarında unutamayacakları bu özel anlarını bir şenlik ve bayram havasında kutladılar.

Minik öğrencilerin okuma sevinci
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenlenen “Okuma Bayramına”, İdareciler, öğretmenler ve veliler katılarak miniklerin coşkusuna ortak oldular.

1/C sınıf Öğretmeni Nevin Elibol yaptığı konuşmada; “Birinci sınıf öğretmenliğinin en özel günü. Çalışmalarımızın, elle tutulur, gözle görülür meyvelerinin sergileneceği bir gün. Herkes için okumayı öğrenmek, hayatının önemli virajlarından biridir. Ve eminim ki burada bulunan herkes, okumayı öğrendiği günkü heyecan ve sevincini hala dün gibi hatırlar. Öğretmenimizin bize “aferin artık okuyabiliyorsun” deyip, kurdeleyi taktığı an dünyada bizden daha mutlu bir kişi yoktur.. Okumaya geçmek çok zorlu bir süreçtir. Bu en başta öğrenciler için, sonra öğretmen ve veliler için zorlu ve yorucu bir iştir. Okuma bayramı yapıyoruz çünkü biz bu zor sürecin büyük bir kısmını atlattık. Üstümüzden büyük bir yük kalktı. Sizlerle de paylaşmak istedik. Bu konuda özellikle annelere teşekkürü bir borç bilirim. Ödev pusulalarımı harfiyen dikkate aldılar, sürekli irtibat halinde, toplantılarıma katıldılar ve mükafatı da çocuğunun başarısı oldu. Onların desteğini yadsıyamam.  Evet, biraz yorgunum ama her şey öğrencilerim için. Benden yana tüm emeklerimi helal ediyorum. Amacım her birinin annesine babasına, ülkesine vatanına hayırlı insan olmalarını, aklı, fikri, vicdanı hür insan olmalarını temenni ediyorum. İnanıyorum ki yirmi yıl sonra her biri güzel yerlerde olacak. Anne babalardan ricamdır çocuklarının her zaman takipçisi olsunlar. Başarı kimseye gökten ayağına düşmez. Eğitime verdiğiniz önem, çocuğunuzun şu hayatta nerede olacağını belirler. Bugüne kadar, birlikte konuştuk, çalıştık, didindik. Şimdi öğrencilerim konuşacak. Bayramımıza katıldığınız için hepinize; teşekkür ederim. Tekrar hoş geldiniz. Hepinize iyi seyirler diliyorum.”dedi

Daha sonra öğrencilerin hazırlayıp sunduğu gösterilerle gerçekten bayram tadında anlar yaşanarak, bu unutulmaz gün ve an ölümsüzleştirildi.