Miniklerden dev eserler

"2023 Eğitim vizyonu ışığında tasarım ve beceri eTwinning projesi kapsamında Silivri Yavuz Selim İlkokulunda da çeşitli etkinlikler yapılmaya devam ediyor.

Miniklerden dev eserler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"2023 Eğitim vizyonu ışığında tasarım ve beceri eTwinning projesi kapsamında çeşitli etkinlikler yapılmaya devam ediyor. Silivri Yavuz Selim İlkokulu öğretmeni Esra SARIAHMET rehberliğinde 2/ A sınıfı öğrencileri de yaptıklarıyla kendilerine hayran bırakanlardan oldu.

Proje üyesi Esra SARIAHMET proje hakkında;

"Millî Eğitim Bakanlığımızın güçlü yarınları hedefleyen 2023 Vizyon Belgesi, çocuklarımızın ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda gelişimleri için tüm okullarda Tasarım Beceri Atölyeleri kurulmasını öngörüyor. Tüm temel eğitim kurumlarımızda öğrencilerimizin düşünsel, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını destekleyen Tasarım Beceri Atölyelerinin ulusal standartları da oluşturulacak. Proje üyesi  okullardaki öğrencilerin Tasarım Beceri Atölye etkinlikleri ile öğrenilen bilgilerin yaşam becerisine dönüşmesi sağlanacaktır. Projemiz Bilim Atölyesi, Sanat Atölyesi, Yaşam Atölyesi, Spor Atölyesi ve Kültür Atölyesi olarak beş atölye çalışmasından oluşmaktadır. Atölyelerde çeşitli etkinlikler yer almaktadır. Şimdiye kadar Bilim Atölyesi ve Sanat Atölyesi  çalışmalarımızı tamamladık. Bilim Atölyesinde çeşitli Kodlama Çalışmaları, Uzay Aracı Tasarlama ile Bilim ve Teknoloji Haftası etkinliklerine yer verdik. Sanat Atölyesi çalışmaları olarak da Ebru Sanatı ile Rölyef Sanatı gerçekleştirdik. Rölyef çalışmamıza Şube Müdürümüz Erdal Aslan da gelerek etkinliğimize eşlik etti ve öğrencilerle sohbet etti. Proje kapsamında “Artırılmış gerçeklik”  gibi çeşitli Web 2.0 araçları kullanarak görmeleri mümkün olmayan varlıkları inceleme fırsatları sunuyoruz.  Öğrencileri her alanda geliştirmeyi, sürece aktif olarak katmayı planlıyoruz. Sene sonuna kadar projemiz diğer atölye çalışmalarıyla devam edecektir “bilgileri verdi.

O küçücük ellerinizle ve bu projeyle sabrı öğrenerek yaptığınız tüm etkinliklerinizinden dolayı,ellerinizin  avuç içlerinden öperek başarılar dilerim...

Chenay Kobak