Nabi Avcı: 'Türkiye'de iyi şeyler oluyor'

İstanbul Aydın Üniversitesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğinde gerçekleştirilen 'Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı' konferansına katılan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, 'Türkiye'de iyi şeyler oluyor. Türkiye değişiyor. İyilikler ve güzellikler yüksek sesle söyleniyor,' dedi.

Nabi Avcı: 'Türkiye'de iyi şeyler oluyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Eğitim Müdürü Dr.Muammer Yıldız, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Yadigar İzmirli, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Konferansta ilçemizi Prof. Dr. Besim Üstünel Anaokulu temsil etti. 

“Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı”  konferansı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ilköğretim okullarında sınıfta kalmanın yeniden uygulanacağı yönünde haberlerle ilgili, “Sınıfta kalmanın yeniden gelmesi mümkün değil. Bununla ilgili yapılan açıklama, kayıt olup hiç okula gelmeyen öğrencilerle ilgili. Hiç okula gelmeyen öğrenciler hangi okula gelmedilerse o sınıfa devam edecekler. Yani birinci sınıf öğrencisi hiç okula gelmemiş, hiç devamı yok, hiç uğraşmamış, ertesi yıl okula gelip ikinci sınıfa geçmek istiyor ama olmaz. Ne yapmak gerekiyor onu birinci sınıftan başlatmak gerekiyor. Diğer konularda bir değişiklik yok” şeklinde konuştu.  

Konferansın açılışında kısa bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı, marifetin iltifata tabi olduğunu belirterek, “İyilikler ve güzellikler yüksek sesle söylenmelidir. Ancak milletimizin böyle bir alışkanlığı yok. Fakat Türkiye’de iyi şeyler oluyor. Türkiye Değişiyor. İyilikler ve güzellikler yüksek sesle söyleniyor,”dedi.  Konuşmasında Amerika’da yapılan bir araştırmaya yer veren Nabi Avcı, “Amerika’da yapılan bir çalışmaya göre, üniversitelerin en başarılı olduğu dönemlerin öğretim kadrosunda eksantrik öğretim üyelerinin bulunduğu dönemlere rastladığı tespit edilmiş” diyerek “eksantrik” kelimesinin argoda yanlış anlaşıldığını, gerçek manasının merkez kaç, alışmışın dışında, merkez yönetimin dışında kalan anlamlarına geldiğini belirtti. Milli Eğitim Bakanı, “Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı” ile ilgili de “Ben burada sergilenen eserleri merkezden kaçış olarak değerlendiriyorum. Bana bu bakımdan çok anlamlı geliyor” dedi. Bakan Avcı yaklaşık iki yıldır İstanbul Aydın Üniversitesi ve İstanbul İl milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sürdürülen bu çalışmayı takip ettiğini belirterek, iyi örneklerin model alınarak eğitim sistemine aktarılması gerektiğini söyledi. Türk eğitim sistemindeki değişikliklerin olumlu şekilde sonuçlar verdiğini dile getiren Avcı, yeni düzenlemelerin olduğunu yakın zamanda bunlarında kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

 

 Prof. Dr. Besim Üstünel Anaokulu'ndan, Selcen Kolay ''Bilişsel Gelişim Atölyesi' ve Fatma Özdemir ''Okul Öncesi Eğitimde Sanat Eğitimi'' projelerinin 2 si ile de  poster sunuma layık görüldü.  2013 İstanbul Eğitimde İyi Örnekler paylaşımı sürecinde ilk olarak resmi okul ve eğitim kurumları, yapılan duyuru çerçevesinde sekiz kategoride hazırladıkları poster veya sözlü sunumların elektronik ortamdan başvurularını yaptı. Başvurular sonunda 1270 başvuru değerlendirmeye alındı. Üç aşamalı olarak değerlendirilen başvuruların tümü; üniversitelerden, STK’lardan ve Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerinden oluşan İl Değerlendirici ve Seçici kurullarınca 51 sözlü, 47 poster sunumu seçilerek sergilenmeye layık bulundu.  


Prof. Dr. Besim Üstünel Anaokulu Müdürü Nuriye Doğan “İlçe Milli Eğitim Müdürümüze desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Geçen yılda Eğitim de İyi Örnekler Paylaşımında sunum yapmaya layık görülmüştük. Bu yıl başarımızı ikiye katlamanın hakli gururunu yasıyoruz.  Emeği geçen ekip arkadaşlarımı kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Başarı tesadüf değildir, çalışma ve emek vermek karşılığında başarılamayacak hiçbir şey yoktur”  dedi.

“Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı” eğitim ve öğretim faaliyetleri kapsamında, resmî okul ve kurumlarda; kurum içinde ve dışında hayat boyu öğrenmeyi sağlayarak, yapılan çalışmaları paylaşmak, haberdar olmak ve özgün çalışmaları belirleyerek ön plana çıkarıp okul ve kurumlar tarafından model alınmasını amaçlayan örnek bir çalışma olarak yaklaşık iki yıldır sürdürülüyor. 1500 farklı projenin başvurusu sonucunda 51 sözlü ve 47 poster sunumunun gerçekleştiği Eğitimde iyi örnek Paylaşımı ödüllerin dağıtılmasıyla son buldu.