ODAK Okulları Öğrencilerinden MUN Başarısı

ODAK Okulları Yabancı Diller Bölümü MUN Kulübü öğrencileri OTTOMUN International Education firmasının Kuşadası'nda düzenlediği Model United Nations (MUN) konferansından başarıyla döndüler.

ODAK Okulları Öğrencilerinden MUN Başarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 ODAK Okulları Yabancı Diller Bölümü MUN Kulübü öğrencilerimiz; Başak Bal, Dilşer Göçmen, Başak İdil Gider, Alara Karagöbek, Alpaslan Batın Durak, Ecrin Anıl, Tuğra Yazıcı, Doruk Cantürk ve Nil Akın 13-15 Nisan 2019 tarihleri arasında OTTOMUN International Education firmasının Kuşadası’nda düzenlediği Model United Nations (MUN) konferansına katıldılar. Konuyla ilgili bir açıklama yapan ODAK Okulları Yabancı Diller Koordinatörü Ayla SARVAN YANKO;

“Dünyada her yıl yaklaşık olarak 400 - 500 adet MUN Konferansı düzenlenmektedir. MUN Konferanslarına, dünya genelinde her yıl pek çok ülkeden bir milyondan fazla öğrenci katılım göstermektedir. Okulumuz MUN Kulübü öğrencileri, MUN etkinliğine toplamda 9 öğrencisi ile katılmış; delegasyonlarda ve komitelerde temsil ettiği ülkeler adına yönerge, kanun tasarısı, soru önergesi ve çalışma planlarını başarı ile sunmuş ve savunmuştur. Dünyanın gündeminde olan politik, sosyal ve ekonomik meselelerin tartışıldığı komitelerde öğrencilerimiz, sergiledikleri performanslarla vizyonlarını ve kültürel birikimlerini ortaya koyarak, okulumuzu başarıyla temsil ettiler.

Bu konferans vesilesiyle öğrencilerimiz hem edindikleri yabancı dili doğal ortamında kullanma şansına hem de küresel sorunların farkında olarak araştırma yaptıkları alanda çözüm üretme ve konferans da etkin yer alma şansına sahip oldular. Öğrencilerimiz, üç gün süren oturumlarda, oturum başkanlıkları ile Vietnam, Macaristan, Kenya, Malezya, Irak, Letonya, Nepal ve Lübnan gibi ülkelerin sosyo-ekonomik, askeri ve kültürel açıdan yaşadıkları sorunları tartıştılar ve bunlara çözüm yolları aradılar. Üç günün sonunda, İngiltere, Hollanda ve Japonya gibi ülkelerden gelen Komite Başkanlarının yaptığı değerlendirme sonucunda, öğrencilerimizin yapmış oldukları başarılı çalışmalar ve konuşmalardan dolayı, her öğrencimize verilen başarı belgesinin yanı sıra; Dilşer GÖÇMEN, First Honorable Mention - etkinlik boyunca göstermiş olduğu olgun tavrı, kılık kıyafetine gösterdiği özen ve akıcı İngilizce’siyle Sözlü Performans Onur Ödülü, Alara KARAGÖBEK, öne çıkan konuşması ve başarılı sunumu sebebiyle Outstanding Delegate - En Dikkat Çekici Delege Ödülü, Alpaslan Batın DURAK, Best Position Paper - En İyi Görüş Savunma Metni Ödülü, ödüllerini almaya layık görüldüler.” dedi.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Ottomun Academic Coordinator Dr. Jason YAGHOBI;

“ODAK Okulları olarak Yabancı Dil Eğitimi açısından önemli bir referans olan MUN konferansına ilk kez katılmış olmalarına rağmen ODAK öğrencilerinin göstermiş oldukları bu üstün performans ve aldıkları başarılı sonuçlar dolayısıyla tüm öğrencilerinizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.” dedi.

ODAK Okulları Yöneticileri, MUN Kulübü öğrencilerine konferans dönüşünde bir sürpriz yaparak, güzel bir kahvaltı programı düzenleyip, öğrencileri kutladılar. Programda söz alan ODAK Okulları Genel Müdürü Gülgün NARİNÇ;

“Türkiye’den ve yurt dışından birçok okulun ve öğrencinin yer aldığı en prestijli etkinlerden biri olan MUN Konferansı, Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak canlandırıldığı ve dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin gerçek dünya meselelerini paylaştıkları bir platform. Yapılan bu etkinlikte eğitim hayatlarında öğrendikleri yabancı dillerini de geliştirme fırsatı bulan ODAK Okulları öğrencileri, hem okullarını hem de Silivri’yi en iyi şekilde temsil etme başarısını göstermiştir. Öğrencilerimizin dünya politikası, güncel sorunlar ve çözüm önerileri gibi sosyal becerilerini geliştiren ayrıca sunum hazırlama ve topluluk önünde konuşma yapma gibi 21. Yüzyıl becerilerini arttıran çalışmalarını teşvik etmesi açısından bu tarz organizasyonlar KİDEA Eğitim Modeli’mizin uygulama alanı olması hasebiyle de ayrıca önem teşkil ediyor. ODAK Okulları olarak, başta ODAK MUN Kulübü öğrencilerimiz olmak üzere, onları bu konferansa hazırlayan, bu yolculukta onlara rehberlik eden değerli öğretmenlerimizi ve bu süreç boyunca her zamanki gibi bizlere her türlü desteği ve motivasyonu sağlayan velilerimize çok teşekkür ederiz.” dedi.