'Ozandan Aşığa Türkü Yakıcıları' Gösterisi Düzenlendi

Silivri Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, Ozandan âşığa türkü yakıcıları, kopuzdan bağlamaya enstrüman çalgıcıları temalı müzik şöleni geçmişten bugüne Türk Halk Müziği örneklemeleri ve hikâye sunumları şeklinde tasarladıkları gösterilerini sergiledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Ozandan Aşığa Türkü Yakıcıları' Gösterisi Düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda 14 kişilik genç fidan, Türk halk müziğinin ulu çınarları Dede Korkut, Hacı Bektaşî Veli, Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan, Dadaloğlu, Ercişli Emrah, Aşık Veysel ve Neşet Ertaş’ı yad ederken zengin köklerimizi de bütün Silivri’ye hatırlattı.

Etkinlik Müzik Öğretmeni Mehmet Kıssal öncülüğünde hazırlandı, Edebiyat öğretmenleri Yahya Ustaoğlu ve Burhan Eker ise etkinlik için özel çalışmalar yaptı. Müzik dinletisinde “Göçebe kültürün mirasını omuzlayıp ta günümüze kadar getiren Türk halk müziğinde biz nasıl hazineler barındırıyoruz?” sorusunun cevabı vardı. 14 yürekli ve gür sesli öğrenci etkinliğin merkezindeydi. Sazının teline aşkı dolayan “ozan”lardan, derdine kederine bizi ortak eden “aşık”lara uzanan bir yolda hep beraber türkülerle yürünmek için hazırlandı bu etkinlik.

Müziksiz yaşanmaz diye düşünenlerdeniz ve müzik kültürü gelişmiş bir milletin ferdiyiz.. Tanıştığımız milletler ve yaşadığımız farklı coğrafyaların da etkisiyle Türk halk müziği dediğimiz muhteşem bir gelenek sahibiyiz.

Silivri Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri bu etkinlikte zengin Türk kültürünü örnekleriyle seslendirmeye çalıştı.